Kategóriák

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

Polirtech Blog

Összetétel, minőség és használhatóság szempontjából a Bilt Hamber Double Speed-Wax optimális választást kínál, hogyha a waxolás igényes kivitelezése a célunk. Úgyhogy a cikkben részletesen meg is mutatjuk, miként segíti a készítmény a munkánk hatékonyságát.

Megmutatjuk tehát, hogy mi jellemző a Bilt Hamber Double Speed-Wax összetételére, mit kapunk mellé ajándékként, illetve milyen alkalmazási és felhasználási módon keresztül tudjuk belőle kihozni a lehető legjobbat, valósággal új külsőt kölcsönözve így az autónknak.

A kárpittisztító eszközök és szerek beszerzése és tudatos alkalmazása nélkül csak korlátozottan sikerülhet az autó belső felületeinek a tisztán tartása. Úgyhogy ebben a bejegyzésben igyekszünk is egy kicsit erősebben megvilágítani a kárpittisztítás fontosságát.

Szó lesz az alkalmazásra javasolt eszközökről és készítményekről, emellett pedig a gyakorlati kivitelezés menetére is javaslatot teszünk dióhéjban.

2020.11.09 16:04

Sokat felteszik a kérdést: mi a különbség a kerámia bevonat és a viasz/wax (vagy sealent) között? Igazából a viasz IS tömítőanyag, és mindkettő a bevonat egyik formája. Sok szempontból ez igaz, de ahogy a detailing technológia folyamatosan fejlődik, a fényezésvédővédő anyagok is egyre fejlettebbek lettek, és kezdtek egyértelmű különbségek megjelenni e kifejezések között.

A viaszoknak, tömítőanyagoknak és kerámia bevonatoknak különféle előnyeik vannak, és  különböző alkalmazásokhoz alkalmasak. Ebben az írásban áttekintjük a gyakori tévhiteket, azok definícióit, és remélhetőleg segítünk megérteni, hogy ezek a kifejezések miben különböznek egymástól, és mikor melyiket a legjobb használni.


A kifogástalan minőségű autóápolás alatt a legtöbben azt értjük, hogy a szemmel alig látható hibákat is fel tudjuk tárni, majd pedig javítjuk őket. A Scangrip Matchpen R pontosan ennek kapcsán jelent elképesztően nagy segítséget.

A cikkben részletesen is rámutatunk tehát a Scangrip Matchpen R hasznosságára, emellett pedig a használatának a legfontosabb sajátosságaira is ki fogunk térni. Nem titkolt szándékunk természetesen minél többeknek segíteni a legmagasabb szintű autóápolás kivitelezésében.

A Mirka Abralon csiszolókorong használatából fakadó előnyökkel mindenképp érdemes közelebbről is megismerkedni abban az esetben, ha rendszeresen gondot fordítunk az alapos és minőségi autóápolásra.

Ennek fényében részletesen is megosztunk minden lényeges tudnivalót, amivel érdemes tisztában lenni a Mirka Abralon csiszolókorongot illetően.

Az alufelni tisztán tartása egy olyan feladat, amit bizonyos időközönként bizony el kell végezni autótulajdonosként. Másképp egy idő után a felnik úgy fognak kinézni, hogy alig-alig tudunk majd rájuk ismerni.

A bejegyzésben lépésről lépésre fogjuk megmutatni, hogy milyen módszerrel tudjuk eredményesen megtisztítani az alufelniket. Egyúttal arra is igyekszünk majd rávilágítani, hogy mikor nevezhető késznek az elvégzett munka.

A cikkben foglaltak gyakorlati alkalmazásával tehát időről időre eredményesen tudjuk majd tisztán tartani a felniket.

Gyakran feltett kérdés! Szabad a LHR21-es gépre feltenni a kisebb, LHR15-ös felfogatót?

 

A Gyeon Cure speciális spray bevonat hasznos segítséget jelenthet, hogyha minőségi készítményt keresünk az autónk külső bevonatának az ápolásához. A cikkben azt is megmutatjuk, hogy miként hozható ki a legtöbb ebből a különleges spray-ből.

Szó lesz tehát a Gyeon Cure által kínált előnyökről, a javasolt felhasználásáról, valamint a segítségével leginkább megmunkálható felületekről is.

Az autó, illetve az autófólia karbantartásának és ápolásának jegyében a CarPro Skin PPF autófólia bevonat alkalmazása kifejezetten eredményes döntésnek bizonyulhat. A cikkben arra is igyekszünk rámutatni, hogy pontosan miért.

Részletesen megmutatjuk tehát a CarPro Skin PPF autófólia bevonat alkalmazásának hozzáadott értékét, emellett pedig arra is rávilágítunk, hogy miként célszerű alkalmazni magát a készítményt.

A kellően hatékony ragasztó eltávolító nélkülözhetetlen kelléknek számít, hogyha a tartós autóápolás kivitelezéséhez matricák és egyéb ragasztóanyagok nyomait szeretnénk eltüntetni. A bejegyzés keretei között az alkalmazásra javasolt szerek és készítmények mellett az eljárás kivitelezését is megmutatjuk, mégpedig az eredményes ragasztó eltávolítás érdekében.

Nitril kesztyűt viselve szinte észrevehetetlen, ugyanakkor mégis elképesztően hatásos védelemmel láthatjuk el a kézfejeinket. Ennek köszönhetően az autóápolással kapcsolatos tevékenységek végzése nem fog együtt járni sem kiszáradással, sem egyéb kellemetlenségekkel.

A cikkben rámutatunk tehát a nitril kesztyűk hasznosságára, külön bekezdést szentelve a kesztyűk kapcsán szóba jöhető opciók sajátosságainak, kitérve azok előnyeire és hátrányaira.

 

Autóápolás csúcsra járatva Double Speed Wax segítségével

Hogyha célként tűztük ki az autóápolás kifogástalan minőségben történő kivitelezését, akkor a Double Speed Wax ehhez nagyszerű eszköznek bizonyulhat. A bejegyzés keretei között arról is szót ejtünk, hogy pontosan milyen összetevők és tulajdonságok teszik mindezt lehetővé.

Szó lesz továbbá a waxolás hozzáadott értékéről, valamint a kivitelezés leginkább javasolt módjáról is.

Az autónk rendszeres karbantartása és tisztítása kapcsán a műszerfal felületéről sem szabad megfeledkeznünk, aminek a tisztán tartása bizony elképzelhetetlen minőségi műszerfalápolók alkalmazása nélkül.

A bejegyzés keretei között részletesen is megmutatjuk, hogy pontosan milyen műszerfalápolók használatában célszerű gondolkodni manapság annak érdekében, hogy a felület tiszta és ragyogó maradjon hosszú távon is.

A tisztító gyurma a gépjármű külső karbantartásának és ápolásának az egyik legújabb, egyben legpraktikusabb módját kínálja. Nem is lehetett kérdés, hogy külön bejegyzésben is foglalkoznunk kell ezzel a lenyűgözően hatékony kellékkel.

A cikkben ismertetni fogjuk azt, hogy pontosan hogyan is kell elképzelni a tisztító gyurmát, hogy miként valósul meg az alkalmazása a gyakorlatban, illetve mekkora mennyiség szükséges az autónk teljes tisztításához.

Mik azok a praktikus és sokszor nélkülözhetetlen flex tartozékok, amelyek az autónk fényezésének javítása kapcsán jó, ha kéznél vannak? Pontosan erre a kérdésre adunk terjedelmes választ a bejegyzés keretei között.

Egytől egyig bemutatjuk tehát azokat a kiegészítő kellékeket, amikre a polírozógép mellett szükségünk lehet. Továbbá arra a megoldásra is rávilágítunk, amivel akkor tudunk élni, ha az egyes kiegészítők külön beszerzésével nem szívesen bajlódnánk.

Az autóápolás egyik lényeges kelléke a törlőkendő, amin a legtöbb esetben áll vagy bukik az ápolással és tisztítással kapcsolatos munkák végeredménye. Bízunk benne, hogy a cikk elolvasása hasznos segítségül szolgál a minél jobb minőségű kivitelezéshez. Egyaránt szót ejtünk tehát az autótörlő kendők fontosságáról, a lehetséges típusaikról, valamint a beszerzés kapcsán megfontolandó szempontokról.

 

Hogyan érdemes eljárni, hogyha a szélvédőn lévő karcok javítása a célunk? Nekiállhatunk-e egyáltalán az ilyen jellegű munkálatoknak önállóan? Mire érdemes odafigyelni, mit kell elkerülni, és mikor kell professzionális szakemberhez fordulni?

Többek között ezekre a kérdésekre mutatjuk a választ a cikkben. Mindezek mellett a szélvédő karcmentesítésének konkrét lépéseit is leírjuk, továbbá a proaktív védelem fontosságára szintén felhívjuk a figyelmet.

Használtautó-vásárlást fontolgatva nem árt úgy útnak indulni a kiszemelt gépjármű megtekintéséhez, hogy festékvastagság-mérőt is viszünk magunkkal. Merthogy ez a készülék nem kevés bosszúságtól, egyúttal a komolyabb átverésektől is megkímélhet bennünket.

A cikkben tehát a rétegvastagság-mérőként szintén ismert készülék gyakorlati alkalmazását, valamint a legfontosabb előnyeit mutatjuk be.

 

A fényszóró polírozása házilag egyáltalán nem számít nehéz műveletnek, ugyanakkor egészen látványos eredményekhez is vezethet. Ennek köszönhetően az autónk fényszórói ismét a régi fényükben ragyoghatnak.

A cikkben lépésről lépésre megmutatjuk a munkálatok kivitelezésének a javasolt lépéseit, külön kitérve a beszerzésre javasolt kellékekre is.

Amikor az autó festésére kerül sor, akkor sok egyéb más kellék mellett a maszkolószalag is roppant hasznosnak bizonyulhat. Elvégre nem mindig szeretnénk, hogy a felhasznált festékanyag össze-vissza rákerüljön a különböző felületekre.

Pontosan ezt a nemkívánatos jelenséget tudjuk elkerülni, ha kéznél van a méretre szabható és egyszerű felhasználást biztosító maszkolószalag. A cikkben ennek a praktikus kelléknek a hasznosságát mutatjuk be, az alkalmazásának az egyéb sajátosságaival együtt.

“Jaj, ez tuti valami marketingfogás! Sokkal rosszabbul jövök ki!” - egyre többször tapasztaljuk, hogy ha autóápoló szettet ajánlunk valakinek, így reagál. Pedig a csomagban kapható eszközök bőven megérnek egy próbát - nem csak az áruk, hanem számos más előny miatt is. Az általunk forgalmazott termékek nem azt a kategóriát képviselik, ahol készletnek álcázott egységcsomagokkal kellene “elmarketingelni” a felesleges szereket. Ha készletet ajánlunk, arra az eladások növelése helyett sokkal több és jobb okunk is van.

Jobb házilag? : autómosás otthon

 

Oké, tisztázzuk már az elején: akármennyire is elkötelezett otthoni autóápoló valaki, kevesen vannak közülük, akik pótolni tudják egy jól dolgozó, becsületes autókozmetika munkáját. Az autóápolás, bármennyire is egyszerűnek tűnik, komoly feladat. A lécet azonban otthon sem lehetetlen megugrani. Sőt, például az autómosás otthon pont egy olyan munka, amit akár eredményesebben is el tudunk végezni, mint a legközelebbi kézi mosóban. 

Autókkal foglalkozni jó. Főleg, ha az ember az autókozmetika területén tevékenykedik. Nagyon jó érzés, amikor a munkánk nyomán az autók megszépülnek és új életre kelnek. Ezt az érzést szeretnénk átadni mindenkinek. De sajnos van az a munka, amit mi is utálunk. Be kell, hogy valljuk, az autófólia-eltávolítás nem tartozik a kedvenceink közé. De több okból is érdemes bevállalni, mutatjuk őket!

Ezt a húsvétot talán nem fogjuk nagy családi lakomákkal és locsolkodással tölteni. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy ne lephetnénk meg valakit valamilyen hasznos ajándékkal. Az autóápolási szett például tökéletes helyettesítője lehet a közös koccintásnak, a kölninek vagy a hímes tojásnak. Nem hízlal, nem lesz tőle minden pacsuli szagú, és vezetni is lehet utána. De nem ezek miatt mondjuk az autóápolási szettre, hogy remek tavaszi meglepetés.

A karc a szélvédőn olyan, mint a hasmenés. Előbb-utóbb mindenkinek lesz, de senki nem beszél róla szívesen. “Ki az a béna, aki meghúzza az ablakot?” - kérdezzük sokszor, pedig a szélvédő sérüléséhez nem kell rosszul beállított ablaktörlő, bokorba hajtás vagy elrontott autómosás. Az apró nyomok szinte maguktól megjelennek, zavarják a kilátást, és könnyen rossz pontot jelentenek a műszakinál. Vajon lehetséges a karcos szélvédő javítása?

A csúf amalgám fogtömések után a szinte láthatatlan kerámia pótlások sokak számára a vágyak netovábbjai voltak. A kerámia szálakkal erősített harisnyanadrág vagy körömlakk is évek óta létezik. Miért éppen a kocsink maradna ki a szórásból? A kerámia kezelés autóra az egyik legjobb befektetés, amit a jelenlegi helyzetben tehetünk. Mutatjuk, miért. 

“Figyu, autópolírozás házilag, mi kell hozzá?” - Előbb-utóbb minden lelkes tulajdonos felteszi ezt a kérdést. Mindenkit arra biztatunk, ha szeretne egy igényes megjelenésű, impozáns autó tulajdonosa lenni, igenis tanulja meg az autó ápolásának alapvető szabályait. Egy kis gyakorlással minden lépés elsajátítható, és most már a kezdő polírozó készlet összeállítását sem titkoljuk tovább. Lássuk, mire lesz szükség a munkához! 

Neppertrükkök ellen rétegvastagság mérő

 

Még mindig dübörög a használt autók piaca. Ma már egyre szebb, értékesebb és jobb állapotú kocsit lehet találni a különböző hirdetők oldalain - sok 5-10 éves modell is bőven megéri a befektetést. Csakhogy nem minden az, mint aminek látszik.... Lássuk a rétegvastagság mérők előnyeit!

2020.02.17 12:52

Itt a tavasz, induljon a felni tisztítás!

Ha itt a tavasz, indulhat a nagytakarítás. Nem csak a házunkra, hanem a kocsinkra is ráfér a gondos ápolás ebben az időszakban. Különös tekintettel a kerekre. A nyári gumit elővesszük, a téli gumit eltesszük - alapos felni tisztítás nélkül pedig nem érdemes ezt a műveletet elvégezni. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy ragyogjanak a kerekek!

2020.02.11 10:18

Manapság egyre kevesebben vásárolnak használt autót kereskedőtől. Az izgalmasabb modellek általában az interneten cserélnek gazdát. Megbízható családi autót is sokszor ismerőstől veszünk, az ilyen gazdacserék alkalmával pedig sokszor elhangzik a mondat: szép és jó, de egy alapos polírozás ráfér! Vajon létezik-e olcsó autópolírozás?

Mesélhetnénk rémtörténeteket a munkakesztyű nélkül dolgozó emberekről, de ezt a tanműhelyek oktatói, a beszédesebb kedvű szerelők és az unatkozó benzinkutasok előbb-utóbb úgyis megteszik. Sztorizás helyett lássuk inkább az észszerű indokokat, amik a kesztyűviselés mellett szólnak. Mert az kötelező. Akkor is, ha csak öt perc. Akkor is, ha csak hobbi. És akkor is, ha apánk se viselte.

A gumiabroncs használat során koszolódik. Amint megtesszük az első kerékfordulatot, máris mikrosérülések, apró karcok, porszemek rakódnak a felületre. Fröcsköl a sár, feltapad a por - lehetetlen teljesen tiszta kerekekkel közlekedni. Az viszont elég kiábrándító tud lenni, ha egy szépen karbantartott autó karcos, kopott, fénytelen gumikon érkezik. A megoldás a gondos gumiabroncs ápolás. És hogy melyik erre a legjobb szer? Mutatjuk! Vagyis… Nem :). 

2020.01.13 11:14

Autót mosni mindenki tud - gondoljuk a legtöbben, hiszen szinte mindenki segédkezett ennél a műveletnél, legalább gyerekkorában. Bár biztosan jó móka volt slaggal locsolni a nagypapa Ladáját, esetleg szivaccsal dörzsölni a családi Suzukit, a karcmentes mosás és a profi autótisztítás egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel, mint amit az egyszerű játszókedv ad nekünk. Lássuk, hogyan végezhetjük el tényleg körültekintően ezt a feladatot. 

Annyiszor írtuk már le, hogy az autó ápolása egy alapos mosással kezdődik, hogy szinte már unalmasnak tűnik mindig ismételni. A mosási karcok és egyéb károk sok bosszantó pillanatot szereznek. Lássuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy a mosás élmény legyen aktív hab segítségével. 

Az autó ablakának tisztítása minden autótulajdonos egyik legfontosabb kötelessége. Egy kicsi folt, a madárürülék, egy elütött bogár nyoma is lehet zavaró, ha egy kritikus pillanatban megakasztja a tekintetünket. Gyakran ilyen kevés is elég egy kellemetlen balesethez. Ehhez képest még mindig sokan vagánykodnak azzal, hogy a behavazott kocsin csak a fél szélvédőt takarítják. Nem győzzük hangsúlyozni: ez több, mint helytelen!

Amikor az ember életében először dőlhet hátra a saját autója bőrülésében, az felejthetetlen érzés. Akár egy nemes old timerről, akár egy luxusautóról, akár egy jó állapotban megőrzött retro csodáról van szó, a bőr felületek érintése semmihez sem hasonlítható. Ahhoz, hogy ez sokáig így maradjon, rendszeresen tenni kell. Mutatunk három dolgot, amit mindenki elfelejt elmondani a bőrülés tisztításáról. 

2019.12.11 09:37

A hibátlan megjelenés titka: felnitisztító spray

Nem győzzük mondani: az autó kerekei ugyanúgy az autóhoz tartoznak, mint az összes többi alkatrész. Semmit sem ér a gondos ápolás, ha az elkoszolódott felni és abroncs elrontják a látványt. Ha viszont ezekre az apró részletekre is ügyelünk - pl. felnitisztító spray használatával -, az autó megjelenése igencsak meggyőző lesz. Lássuk, mi az a minimum, amit érdemes megtenni a lehengerlő látványért.

Autó belső tisztítás otthon: nem boszorkányság

 

Legyünk őszinték: mindannyian csináltunk már olyat az autóban, amire nem vagyunk büszkék. Előbb-utóbb mindenki beleharap a szendvicsébe vezetés közben, felengedi a kutyáját az anyósülésre, beül szereléstől olajosan a volánhoz. De nem kell különösebb “bűnöket” elkövetni ahhoz, hogy az autó belseje piszkolódjon és elhasználódjon. Szerencsére az otthoni autó belső tisztítás sem egy nehéz feladat.

Autóüveg polírozás házilag: szabad, nem szabad?

 

A látványos karcoktól mentes, hibátlan szélvédő nem csak az autó szépsége miatt fontos, de a műszaki vizsgát is bukhatjuk egy-egy mélyebb sérülés miatt. Sajnos az autó üveg felületei könnyen sérülnek, és ez főleg az első szélvédő esetében kritikus. A nagyobb baj elkerülésére az autóüveg polírozás a megoldás. De vajon szabad-e belevágni házilag?

 

A wax szó a legtöbb autóápolási terméken ott szerepel. Még a legolcsóbb autósamponok is szeretnek azzal tetszelegni, hogy viaszt tartalmaznak, vagy ahhoz hasonló funkciót képesek betölteni. Az autóápoló viasz lenne az a csodaszer, amelyik képes az autó fényezését megszépíteni és feljavítani? Vagy ez a termék is csak egy a sok közül? Lássuk, mi az, amit a waxokról tudni érdemes!

 

Küzdelem az autó rozsdásodásának megelőzéséért

 

Az autó rozsda megelőzése a gépjármű tulajdonosok egyik olyan feladata, amellyel rengeteg pénzt spórolhatnak, sőt, hosszú távon akár nyerhetnek is. A jó állapotban megőrzött karosszéria ugyanis az autó eladásánál hatalmas pluszt jelent. Ha gondosan védekezünk az autó rozsdásodása ellen, a gépjárművünk sokáig tartja az értékét. Mutatjuk, hogyan lehet ezt megtenni. 

2019.10.30 12:13

Melyik a legjobb autó wax?

Ha már rengeteg időt és energiát áldoztunk ara, hogy az autónk fényezését tökéletesítsük, tegyünk meg mindent annak védelme érdekében! A legjobb autó waxok nem csak extra csillogást biztosítanak, de óvják is a karosszériát a szennyeződésektől. De vajon mikor melyiket érdemes választani?

Alufelni (kezletlen, festetlen) polírozás gyorsan és látványosan

Egy szépen csillogó alufelni elegáns megjelenést kölcsönöz az autónak. A felni viszont az autó egyik olyan része, ami elkerülhetetlenül sérül és piszkolódik. A megoldás: rendszeres alufelni polírozás. De vajon hogyan álljunk neki a legjobb és leggyorsabb eredmény érdekében?


Műszerfal tisztító és ápoló: “titkos fegyver” a gyári állapotért

 

A műszerfal tisztító az egyik olyan szer, amelyet legszívesebben ugyanúgy az autó tartozékává tennénk, mint az elsősegély készletet. A műszerfal és a belső tér műanyag borítása ugyanis az autó egyik leglátványosabban kopó részei. Nem lehet eléggé védeni őket. 

Autóápolási termékek, amikre mindenképp szükség van

Ha autóápolásról van szó, nem szabad a minimumra törekedni. Mi is sokszor hangsúlyoztuk: az idő, amit az ember az autó csinosításával tölt, előbb-utóbb megtérül. Az autó gondozása ráadásul szórakoztató is. Most mégis összeszedtünk egy minimum csomagot. Ezekre az autóápolási termékekre minden autósnak szüksége van. 

Ezért kerüljön vízlepergető a szélvédőre

 

Eljött az ősz és vele a hűvös reggelek, meleg nappalok, sok csapadék. Később kel a nap, korán sötétedik, köd van. Ilyenkor a látótávolság minden métere kincset ér. Mi azt mondjuk: vízlepergetőt a szélvédőre, minél hamarabb! Mutatjuk, miért!

 

2019.10.02 14:19

Alufelni tisztítás házilag

 

Az alufelni tisztítás olyan apróság, amiről megintcsak sokan megfeledkeznek. A “lecsapatom slaggal” és a “találkozó előtt letörlöm gépronggyal” típusú megoldások sajnos hosszú távon nem eredményesek. A felnik takarítása egy olyan művelet, amelybe nyugodtan belefoghatunk otthon is - csak tartsuk észben a profik tanácsait!

 

 

Külcsín és belbecs: a kárpittisztító gép

 

Következzen most a belső tér karbantartása és egy elfelejtett ismerős: a kárpittisztító gép. Szerintünk aki igazán szeretni az autóját, az használja is. Mindannyian szeretünk jó megjelenésű kocsival közlekedni. Ha viszont a járművünk a hétköznapokban is be van foga, az óhatatlanul meglátszik rajta. Lássuk hát a megfelelő eszközt a tisztításhoz!

 

 

2019.10.02 14:00

Az autó waxolás otthon is kivitelezhető!

 

Az autó waxolás a fényezés megóvásának egyik legkényelmesebb, mégis méltatlanul keveset emlegetett módja. A wax az egyik leghatékonyabb szer, amellyel megvédhetjük a járművet a felületi sérülésektől, a modern kiegészítőknek hála a művelet pedig otthon is könnyen elvégezhető. Lássuk, hogyan vágjunk bele!