Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

Polirtech Blog

Autó belső tisztítás otthon: nem boszorkányság

 

Legyünk őszinték: mindannyian csináltunk már olyat az autóban, amire nem vagyunk büszkék. Előbb-utóbb mindenki beleharap a szendvicsébe vezetés közben, felengedi a kutyáját az anyósülésre, beül szereléstől olajosan a volánhoz. De nem kell különösebb “bűnöket” elkövetni ahhoz, hogy az autó belseje piszkolódjon és elhasználódjon. Szerencsére az otthoni autó belső tisztítás sem egy nehéz feladat.

Autóüveg polírozás házilag: szabad, nem szabad?

 

A látványos karcoktól mentes, hibátlan szélvédő nem csak az autó szépsége miatt fontos, de a műszaki vizsgát is bukhatjuk egy-egy mélyebb sérülés miatt. Sajnos az autó üveg felületei könnyen sérülnek, és ez főleg az első szélvédő esetében kritikus. A nagyobb baj elkerülésére az autóüveg polírozás a megoldás. De vajon szabad-e belevágni házilag?

 

A wax szó a legtöbb autóápolási terméken ott szerepel. Még a legolcsóbb autósamponok is szeretnek azzal tetszelegni, hogy viaszt tartalmaznak, vagy ahhoz hasonló funkciót képesek betölteni. Az autóápoló viasz lenne az a csodaszer, amelyik képes az autó fényezését megszépíteni és feljavítani? Vagy ez a termék is csak egy a sok közül? Lássuk, mi az, amit a waxokról tudni érdemes!

 

Küzdelem az autó rozsdásának megelőzéséért

 

Az autó rozsda megelőzése a gépjármű tulajdonosok egyik olyan feladata, amellyel rengeteg pénzt spórolhatnak, sőt, hosszú távon akár nyerhetnek is. A jó állapotban megőrzött karosszéria ugyanis az autó eladásánál hatalmas pluszt jelent. Ha gondosan védekezünk az autó rozsdásodása ellen, a gépjárművünk sokáig tartja az értékét. Mutatjuk, hogyan lehet ezt megtenni. 

2019.10.30 12:13

Melyik a legjobb autó wax?

Ha már rengeteg időt és energiát áldoztunk ara, hogy az autónk fényezését tökéletesítsük, tegyünk meg mindent annak védelme érdekében! A legjobb autó waxok nem csak extra csillogást biztosítanak, de óvják is a karosszériát a szennyeződésektől. De vajon mikor melyiket érdemes választani?

Alufelni (kezletlen, festetlen) polírozás gyorsan és látványosan

Egy szépen csillogó alufelni elegáns megjelenést kölcsönöz az autónak. A felni viszont az autó egyik olyan része, ami elkerülhetetlenül sérül és piszkolódik. A megoldás: rendszeres alufelni polírozás. De vajon hogyan álljunk neki a legjobb és leggyorsabb eredmény érdekében?


Műszerfal tisztító és ápoló: “titkos fegyver” a gyári állapotért

 

A műszerfal tisztító az egyik olyan szer, amelyet legszívesebben ugyanúgy az autó tartozékává tennénk, mint az elsősegély készletet. A műszerfal és a belső tér műanyag borítása ugyanis az autó egyik leglátványosabban kopó részei. Nem lehet eléggé védeni őket. 

Autóápolási termékek, amikre mindenképp szükség van

Ha autóápolásról van szó, nem szabad a minimumra törekedni. Mi is sokszor hangsúlyoztuk: az idő, amit az ember az autó csinosításával tölt, előbb-utóbb megtérül. Az autó gondozása ráadásul szórakoztató is. Most mégis összeszedtünk egy minimum csomagot. Ezekre az autóápolási termékekre minden autósnak szüksége van. 

Ezért kerüljön vízlepergető a szélvédőre

 

Eljött az ősz és vele a hűvös reggelek, meleg nappalok, sok csapadék. Később kel a nap, korán sötétedik, köd van. Ilyenkor a látótávolság minden métere kincset ér. Mi azt mondjuk: vízlepergetőt a szélvédőre, minél hamarabb! Mutatjuk, miért!

 

2019.10.02 14:19

Alufelni tisztítás házilag

 

Az alufelni tisztítás olyan apróság, amiről megintcsak sokan megfeledkeznek. A “lecsapatom slaggal” és a “találkozó előtt letörlöm gépronggyal” típusú megoldások sajnos hosszú távon nem eredményesek. A felnik takarítása egy olyan művelet, amelybe nyugodtan belefoghatunk otthon is - csak tartsuk észben a profik tanácsait!

 

 

Külcsín és belbecs: a kárpittisztító gép

 

Következzen most a belső tér karbantartása és egy elfelejtett ismerős: a kárpittisztító gép. Szerintünk aki igazán szeretni az autóját, az használja is. Mindannyian szeretünk jó megjelenésű kocsival közlekedni. Ha viszont a járművünk a hétköznapokban is be van foga, az óhatatlanul meglátszik rajta. Lássuk hát a megfelelő eszközt a tisztításhoz!

 

 

2019.10.02 14:00

Az autó waxolás otthon is kivitelezhető!

 

Az autó waxolás a fényezés megóvásának egyik legkényelmesebb, mégis méltatlanul keveset emlegetett módja. A wax az egyik leghatékonyabb szer, amellyel megvédhetjük a járművet a felületi sérülésektől, a modern kiegészítőknek hála a művelet pedig otthon is könnyen elvégezhető. Lássuk, hogyan vágjunk bele!