Kategóriák

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

Polirtech Blog

Neppertrükkök ellen rétegvastagság mérő

 

Még mindig dübörög a használt autók piaca. Ma már egyre szebb, értékesebb és jobb állapotú kocsit lehet találni a különböző hirdetők oldalain - sok 5-10 éves modell is bőven megéri a befektetést. Csakhogy nem minden az, mint aminek látszik.... Lássuk a rétegvastagság mérők előnyeit!

2020.02.17 12:52

Itt a tavasz, induljon a felni tisztítás!

Ha itt a tavasz, indulhat a nagytakarítás. Nem csak a házunkra, hanem a kocsinkra is ráfér a gondos ápolás ebben az időszakban. Különös tekintettel a kerekre. A nyári gumit elővesszük, a téli gumit eltesszük - alapos felni tisztítás nélkül pedig nem érdemes ezt a műveletet elvégezni. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy ragyogjanak a kerekek!

2020.02.11 10:18

Manapság egyre kevesebben vásárolnak használt autót kereskedőtől. Az izgalmasabb modellek általában az interneten cserélnek gazdát. Megbízható családi autót is sokszor ismerőstől veszünk, az ilyen gazdacserék alkalmával pedig sokszor elhangzik a mondat: szép és jó, de egy alapos polírozás ráfér! Vajon létezik-e olcsó autópolírozás?

Mesélhetnénk rémtörténeteket a munkakesztyű nélkül dolgozó emberekről, de ezt a tanműhelyek oktatói, a beszédesebb kedvű szerelők és az unatkozó benzinkutasok előbb-utóbb úgyis megteszik. Sztorizás helyett lássuk inkább az észszerű indokokat, amik a kesztyűviselés mellett szólnak. Mert az kötelező. Akkor is, ha csak öt perc. Akkor is, ha csak hobbi. És akkor is, ha apánk se viselte.

A gumiabroncs használat során koszolódik. Amint megtesszük az első kerékfordulatot, máris mikrosérülések, apró karcok, porszemek rakódnak a felületre. Fröcsköl a sár, feltapad a por - lehetetlen teljesen tiszta kerekekkel közlekedni. Az viszont elég kiábrándító tud lenni, ha egy szépen karbantartott autó karcos, kopott, fénytelen gumikon érkezik. A megoldás a gondos gumiabroncs ápolás. És hogy melyik erre a legjobb szer? Mutatjuk! Vagyis… Nem :). 

2020.01.13 11:14

Autót mosni mindenki tud - gondoljuk a legtöbben, hiszen szinte mindenki segédkezett ennél a műveletnél, legalább gyerekkorában. Bár biztosan jó móka volt slaggal locsolni a nagypapa Ladáját, esetleg szivaccsal dörzsölni a családi Suzukit, a karcmentes mosás és a profi autótisztítás egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel, mint amit az egyszerű játszókedv ad nekünk. Lássuk, hogyan végezhetjük el tényleg körültekintően ezt a feladatot. 

Annyiszor írtuk már le, hogy az autó ápolása egy alapos mosással kezdődik, hogy szinte már unalmasnak tűnik mindig ismételni. A mosási karcok és egyéb károk sok bosszantó pillanatot szereznek. Lássuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy a mosás élmény legyen aktív hab segítségével. 

Az autó ablakának tisztítása minden autótulajdonos egyik legfontosabb kötelessége. Egy kicsi folt, a madárürülék, egy elütött bogár nyoma is lehet zavaró, ha egy kritikus pillanatban megakasztja a tekintetünket. Gyakran ilyen kevés is elég egy kellemetlen balesethez. Ehhez képest még mindig sokan vagánykodnak azzal, hogy a behavazott kocsin csak a fél szélvédőt takarítják. Nem győzzük hangsúlyozni: ez több, mint helytelen!

Amikor az ember életében először dőlhet hátra a saját autója bőrülésében, az felejthetetlen érzés. Akár egy nemes old timerről, akár egy luxusautóról, akár egy jó állapotban megőrzött retro csodáról van szó, a bőr felületek érintése semmihez sem hasonlítható. Ahhoz, hogy ez sokáig így maradjon, rendszeresen tenni kell. Mutatunk három dolgot, amit mindenki elfelejt elmondani a bőrülés tisztításáról. 

2019.12.11 09:37

A hibátlan megjelenés titka: felnitisztító spray

Nem győzzük mondani: az autó kerekei ugyanúgy az autóhoz tartoznak, mint az összes többi alkatrész. Semmit sem ér a gondos ápolás, ha az elkoszolódott felni és abroncs elrontják a látványt. Ha viszont ezekre az apró részletekre is ügyelünk - pl. felnitisztító spray használatával -, az autó megjelenése igencsak meggyőző lesz. Lássuk, mi az a minimum, amit érdemes megtenni a lehengerlő látványért.

Autó belső tisztítás otthon: nem boszorkányság

 

Legyünk őszinték: mindannyian csináltunk már olyat az autóban, amire nem vagyunk büszkék. Előbb-utóbb mindenki beleharap a szendvicsébe vezetés közben, felengedi a kutyáját az anyósülésre, beül szereléstől olajosan a volánhoz. De nem kell különösebb “bűnöket” elkövetni ahhoz, hogy az autó belseje piszkolódjon és elhasználódjon. Szerencsére az otthoni autó belső tisztítás sem egy nehéz feladat.

Autóüveg polírozás házilag: szabad, nem szabad?

 

A látványos karcoktól mentes, hibátlan szélvédő nem csak az autó szépsége miatt fontos, de a műszaki vizsgát is bukhatjuk egy-egy mélyebb sérülés miatt. Sajnos az autó üveg felületei könnyen sérülnek, és ez főleg az első szélvédő esetében kritikus. A nagyobb baj elkerülésére az autóüveg polírozás a megoldás. De vajon szabad-e belevágni házilag?

 

A wax szó a legtöbb autóápolási terméken ott szerepel. Még a legolcsóbb autósamponok is szeretnek azzal tetszelegni, hogy viaszt tartalmaznak, vagy ahhoz hasonló funkciót képesek betölteni. Az autóápoló viasz lenne az a csodaszer, amelyik képes az autó fényezését megszépíteni és feljavítani? Vagy ez a termék is csak egy a sok közül? Lássuk, mi az, amit a waxokról tudni érdemes!

 

Küzdelem az autó rozsdásának megelőzéséért

 

Az autó rozsda megelőzése a gépjármű tulajdonosok egyik olyan feladata, amellyel rengeteg pénzt spórolhatnak, sőt, hosszú távon akár nyerhetnek is. A jó állapotban megőrzött karosszéria ugyanis az autó eladásánál hatalmas pluszt jelent. Ha gondosan védekezünk az autó rozsdásodása ellen, a gépjárművünk sokáig tartja az értékét. Mutatjuk, hogyan lehet ezt megtenni. 

2019.10.30 12:13

Melyik a legjobb autó wax?

Ha már rengeteg időt és energiát áldoztunk ara, hogy az autónk fényezését tökéletesítsük, tegyünk meg mindent annak védelme érdekében! A legjobb autó waxok nem csak extra csillogást biztosítanak, de óvják is a karosszériát a szennyeződésektől. De vajon mikor melyiket érdemes választani?

Alufelni (kezletlen, festetlen) polírozás gyorsan és látványosan

Egy szépen csillogó alufelni elegáns megjelenést kölcsönöz az autónak. A felni viszont az autó egyik olyan része, ami elkerülhetetlenül sérül és piszkolódik. A megoldás: rendszeres alufelni polírozás. De vajon hogyan álljunk neki a legjobb és leggyorsabb eredmény érdekében?


Műszerfal tisztító és ápoló: “titkos fegyver” a gyári állapotért

 

A műszerfal tisztító az egyik olyan szer, amelyet legszívesebben ugyanúgy az autó tartozékává tennénk, mint az elsősegély készletet. A műszerfal és a belső tér műanyag borítása ugyanis az autó egyik leglátványosabban kopó részei. Nem lehet eléggé védeni őket. 

Autóápolási termékek, amikre mindenképp szükség van

Ha autóápolásról van szó, nem szabad a minimumra törekedni. Mi is sokszor hangsúlyoztuk: az idő, amit az ember az autó csinosításával tölt, előbb-utóbb megtérül. Az autó gondozása ráadásul szórakoztató is. Most mégis összeszedtünk egy minimum csomagot. Ezekre az autóápolási termékekre minden autósnak szüksége van. 

Ezért kerüljön vízlepergető a szélvédőre

 

Eljött az ősz és vele a hűvös reggelek, meleg nappalok, sok csapadék. Később kel a nap, korán sötétedik, köd van. Ilyenkor a látótávolság minden métere kincset ér. Mi azt mondjuk: vízlepergetőt a szélvédőre, minél hamarabb! Mutatjuk, miért!

 

2019.10.02 14:19

Alufelni tisztítás házilag

 

Az alufelni tisztítás olyan apróság, amiről megintcsak sokan megfeledkeznek. A “lecsapatom slaggal” és a “találkozó előtt letörlöm gépronggyal” típusú megoldások sajnos hosszú távon nem eredményesek. A felnik takarítása egy olyan művelet, amelybe nyugodtan belefoghatunk otthon is - csak tartsuk észben a profik tanácsait!

 

 

Külcsín és belbecs: a kárpittisztító gép

 

Következzen most a belső tér karbantartása és egy elfelejtett ismerős: a kárpittisztító gép. Szerintünk aki igazán szeretni az autóját, az használja is. Mindannyian szeretünk jó megjelenésű kocsival közlekedni. Ha viszont a járművünk a hétköznapokban is be van foga, az óhatatlanul meglátszik rajta. Lássuk hát a megfelelő eszközt a tisztításhoz!

 

 

2019.10.02 14:00

Az autó waxolás otthon is kivitelezhető!

 

Az autó waxolás a fényezés megóvásának egyik legkényelmesebb, mégis méltatlanul keveset emlegetett módja. A wax az egyik leghatékonyabb szer, amellyel megvédhetjük a járművet a felületi sérülésektől, a modern kiegészítőknek hála a művelet pedig otthon is könnyen elvégezhető. Lássuk, hogyan vágjunk bele!