TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Tippek az autókárpit-tisztítás eredményes megvalósításához
24
Jan

Hogyan, milyen eszközökkel, milyen hibákat kerülve érdemes hozzálátni az autókárpit-tisztítás műveletéhez? Mik az igazán minőségi, látványos és hosszabb távon is fenntartható kivitelezés összetevői?

Ezt fogjuk részletezni a bejegyzés keretei között. Külön kitérünk majd az autókárpit-tisztítás eszközeire, emellett pedig a gyakorta ismételt hibákat, illetve a munka javasolt menetét is igyekszünk felvázolni.

Hogyan és mire használható a Koch Chemie S02 Sealent?
21
Jan

Miért lehet hasznos eszköze a tudatos és minőségi autóápolásnak a Koch Chemie S02 Sealent készítménye? Hogyan és milyen célra alkalmazható a speciális készítmény, illetve mire érdemes ügyelni, ha helyesen szeretnénk használni?

Ezeken a kérdéseken keresztül fogunk remélhetőleg rávilágítani arra, hogy mennyire komoly hozzáadott értéket jelent a címben megemlített autóápolási készítmény alkalmazása. Következzenek tehát a részletek!

Tartós hidrofób bevonat az autón a Fusso F7 segítségével
20
Dec

A Fusso F7 hidrofób bevonat az autó külső ápolásának azon minőségi készítményei közé sorolandó, amelyek a roppant kedvező ár mellett minőség szempontjából is kiemelkedőt hoznak. Ez a cikk tehát a Fusso F7 hidrofób bevonat készítményéről, az előnyeiről és a javasolt használatáról szól majd. Önnek is érdemes elolvasnia, ha tartós hidrofób bevonatot szeretne az autójára.

AVA GO - magasnyomású autómosó berendezés a makulátlan tisztasághoz
27
Dec

Ebben a bejegyzésben a főszerepet az AVA GO magasnyomású autómosó berendezés fogja kapni. Mindenképp szerettünk volna ugyanis külön kiemelni egy olyan berendezést, aminek a rendelkezésre állása egyértelműen hozzáadott értéket jelenthet.

Az AVA GO ideális választást jelenthet akár rendszeres otthoni vagy időszakos használathoz is. A cikkben pedig részletesen is meg fogjuk mutatni, hogy a funkcionalitását tekintve milyen úton és módon könnyítheti meg a dolgunkat, vagyis a minél látványosabb autómosás gyakorlatát.

Otthoni autómosás profin - a tökéletes eredményhez az előmosó sem hiányozhat!
18
Dec

Miért kihagyhatatlan eleme a minőségi előmosó a profin és kifogástalan minőségben kivitelezett autótisztításnak? Mi minden kell az előmosó használatához és ahhoz, hogy az előmosás makulátlan legyen?

Csupa olyan kérdés, amelyekkel megéri foglalkozni, ha törekszünk az autónk elsőrendű tisztaságára. Ehhez most megkapod tőlünk a fontosabb gyakorlati tippeket és javaslatokat. Tarts velünk!

Előmosás az autó tisztaságáért - Gyeon Q2M Foammal
17
Dec

Ebben a bejegyzésben az előmosás fontosságáról lesz szó, amihez a Gyeon Q2M Foam készítményét fogjuk ajánlani. Nyilván nem véletlenül, hiszen az előmosás egyenesen előfeltétele az autó későbbi makulátlan tisztaságának.

Úgyhogy ehhez mérten inkább gyakorlati szemszögből közelítjük meg a kérdéskört. Erősen bízva abban, hogy a cikk elolvasását követően sok autó tulajdonosnak lesz könnyebb a dolga, és persze lényegesen tisztább járműve is. Következzenek tehát a részletek!

Nagyító alatt a Krauss S75 polírozógép
16
Dec

Ennek a bejegyzésnek a legfontosabb célja megmutatni a Krauss S75 polírozógép pozitív tulajdonságait, valamint a használatából fakadó előnyöket. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy minél több tudatos felhasználó megismerje a készüléket, s megalapozottan dönthessen vásárlás előtt.

Ennek megfelelően egyesével végig megyünk a Krauss S75 polírozógép fontosabb technikai paraméterein, érintjük a felhasználásával megszerezhető előnyöket, emellett pedig adunk némi gyakorlati tippet is az alkalmazás kapcsán.

Minőségi autóápolás a Bilt Hamber Double Speed Wax segítségével
12
Nov

Ha a waxolást szeretnénk a legmagasabb szinten és tartós eredménnyel kivitelezni, akkor a Bilt Hamber Double Speed Wax segítségével erre reális lehetőség nyílhat. Méghozzá úgy, hogy maga a folyamat még viszonylag gyorsan kivitelezhető is.

Hogyan és miként? Erről lesz szó részletesen is a cikkben. Vagyis megmutatjuk a Bilt Hamber Double Speed Wax alkalmazásával járó előnyöket és hasznosságot, ami az autó kinézetére sokat adó tulajdonos számára bizonyára nem lesz elhanyagolható tényező.

Gyeon Cure –meglepően hatékony autóápolás spray bevonattal
12
Nov

Ma már szerencsére létezik olyan spray formátumú készítmény, aminek a segítségével az autó külsején lévő kerámia bevonat erősíthető kiemelt hatékonysággal. A cikkben pontosan erről a készítményről lesz szó kiemelten.

Úgyhogy mindenképp kedvező lehetőséget jelenthet, hogy nem feltétlenül kell önmagában a kerámia bevonat tartós mivoltában reménykedni, igenis tovább fokozható az autó esztétikus jellege.

12
Nov

Mi mindenre érdemes odafigyelni akkor, amikor az autóápolás céljából üveg polírozó korong beszerzésére készülünk? Melyek a legfontosabb mérlegelendő tényezők annak érdekében, hogy a választás és a beszerzés sikeresnek legyen mondható?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Remélhetőleg ennek köszönhetően ha kicsit is, de hozzá tudunk járulni a magas minőséget képviselő autóápolás gondos előkészületeihez.

Soft99 Fusso Coat 12 - minőségi wax akár tucatnyi autó kezeléséhez
12
Nov

Ebben a cikkben igyekszünk kiemelni azt, hogy a Soft99 Fusso Coat 12 wax miért jelenthet kedvező megoldást akkor, ha a valóban tartós és minőségi autóápolás a célunk? Ennek szellemében kiemeljük, hogy pontosan milyen feladatokhoz és milyen módon javasolt alkalmazni a sokak által kedvelt és előnyben részesített készítményt.

Az autó polírozó gép fontosabb szempontjai
10
Okt

Az autó polírozó gép használatának hozzáadott értéke abban rejlik, hogy a munka eredményeként az autó valósággal újszerűnek tűnhet. Magyarul egy-egy ilyen gép segítségével tényleg meg lehet fiatalítani a fényezést.

Persze adja magát a kérdés mintegy természetesen, hogy mi alapján érdemes döntésre jutni a beszerzést illetően. Ezért is foglalkozunk tehát a cikk keretei között az autó polírozó gép választás fontosabb szempontjaival és tényezőivel.

Remélhetőleg tudunk segíteni abban, hogy sikerüljön megtalálni a célokhoz leginkább passzoló szerkezetet.

Mi minden kellhet a kocsitakarítás kifogástalan eredményéhez?
21
Okt

Milyen eszközökre és készítményekre lehet szükség akkor, amikor a kocsitakarítás feladatát szeretnénk lehetőség szerint magas színvonalon megoldani? Avagy mik a kocsi tisztításának célravezető eszközei és megoldásai?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten, remélhetőleg praktikus segítséget nyújtva ezáltal a kocsi rendbe tartásával kapcsolatos munkák elvégzéséhez.

A bogároldó szerepe az autó külső tisztításakor
19
Okt

Milyen szerepe és hozzáadott értéke lehet a bogároldó alkalmazásának akkor, amikor a minél magasabb minőséget és szemre is tetszetős látványt elősegítő autómosás, illetve tisztítás a cél?

Ezzel a kiemelt kérdéssel foglalkozunk a bejegyzés keretei között. Bízva abban, hogy segíteni tudunk a kifogástalan minőséget jelentő autó tisztítás eszközeinek a beszerzéséhez. No és persze abban is, hogy az autó minél tetszetősebb látványt nyújthasson a munka eredményeként.

Könnyű használat és meggyőző hatás - bemutatkozik a Collinite Fleetwax
24
Szept

Mindenképp hasznos lehet ez a bejegyzés mindazoknak, akik tartós, magas minőséget jelentő, kedvező ár-érték aránnyal bíró waxot keresnek, ugyanis ebben a cikkben a Collinite Fleetwax előnyeivel és pozitív sajátosságaival foglalkozunk.

Tényleg nem túlzás azt állítani, hogy a cikkben foglaltak alkalmazása által megoldott lehet a magas minőséget jelentő autóápolás, méghozzá hosszabb távon is. Úgyhogy lássuk, milyen hozzáadott értékkel bírhat a Collinite Fleetwax alkalmazása.

Folyékony wax erős hatékonysággal - ezt tudja a Fusso Coat Speed & Barrier
23
Szept

Bizony a folyékony wax használatának is egészen komoly hozzáadott értéke lehet, ahogyan a Fusso Coat Speed & Barrier alkalmazásának köszönhetően is egészen kedvező hatást tudunk elérni az autó kinézetét illetően.

A cikkben részletesen is megmutatjuk, milyen előnyök származhatnak egy olyan minőségi folyékony wax alkalmazásából, mint például a Fusso Coat Speed & Barrier. Bízunk benne, hogy ezáltal praktikus segítséget tudunk nyújtani a minőségi autóápoláshoz.

Mi mindenben lehet a szolgálatunkra egy sofőrbarát autókozmetika?
12
Szept

Miért járhatunk jól azzal, ha az autónkat egy autókozmetika szolgálataira bízzuk? Mi mindenben lehet a segítségünkre egy minőségi munkát végző cég, illetve miért lehet előnyös ilyesfajta megoldást választanunk?

A cikkben tehát ezúttal az autókozmetikáké a főszerep. Igyekszünk továbbá azt is megvilágítani, hogy lehet-e hatékony alternatívája az önálló kivitelezés egy korszerű autókozmetikának.

A polírpaszta autóhoz történő alkalmazásának előnyei és hasznossága
09
Szept

Mi mindenre érdemes odafigyelni akkor, amikor a polírpaszta autóhoz történő alkalmazására készülünk? Milyen szempontból hasznosulhat egyáltalán a polírpaszta alkalmazása az autó külső felületein?

Ezeket a kérdéseket járjuk majd körbe alaposan a cikk keretei között. Bízunk benne, hogy ezzel praktikus segítséget tudunk biztosítani a hatékony kivitelezéshez.

Milyen előnyökkel járhat egy komplett autóápolási csomag beszerzése?
07
Szept

Milyen hozzáadott értékkel bírhat egy autóápolási csomag azzal a megoldással összevetve, mintha külön-külön oldanánk meg az autóápolás készítményeinek a beszerzését? Mennyit nyerhetünk pluszban akkor, ha autóápolási csomagot választunk inkább?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk részletesebben is. Vagyis megnézzük a leginkább minőséget jelentő autóápolási csomagok tartalmát a különféle célokhoz igazítva, emellett pedig a beszerzésre vonatkozó fontosabb szempontokra és javaslatokra is ki fogunk térni.

Hydro Slick – az autó makulátlan kinézetét segítő minőségi bevonat
28
Júl

Ebben a bejegyzésben a Hydro Slick bevonatnak szentelünk kiemelt figyelmet, amely az autójuk külső kinézetére nagyon is igényes tulajdonosok számára egy egészen új kedvenc is lehet. Legalábbis a hatásmechanizmusából kiindulva bizonyosan.

A cikkben nemcsak az innovatív készítmény összetételét mutatjuk meg, hanem az alkalmazásával kapcsolatos kérdéseknek is utána fogunk járni.

26
Júl

 

Ebben a bejegyzésben a Gyeon Trim Q2 műanyag, gumi és fényszóró búra coating hasznosságát igyekszünk minél inkább kiemelni. Merthogy rendkívül hatásos lehet az alkalmazása akkor, ha az autó külső műanyag és gumifelületeit, illetve a fényszóró búrát szeretnénk szebbé varázsolni.

Ehhez mérten megmutatjuk a Gyeon Trim Q2 coating hozzáadott értékét, lesz szó az alkalmazásával járó előnyökről, ezenfelül pedig a használatára vonatkozóan is adunk pár tippet.

Gentle Snow Foam habsampont használva új szintre léphet az autómosás gyakorlata
30
Jún

Ennek a bejegyzésnek a fókuszában egy kiemelkedően hatékony autósampon, a Koch Chemie Gsf Gentle Snow Foam pH-semleges habsampon szerepel. Méghozzá gyakorlatias szempontból, kiemelve a készítmény használatával járó hozzáadott értéket.

Természetesen adunk néhány praktikus tippet a gyakorlatban történő használathoz, illetve annak a különféle lehetőségeihez is. Bízunk benne, hogy ezáltal sok autósnak segíthetünk az autó tartós tisztán tartásában.

A motortér hosszan tartó tisztasága a Motorplast készítménnyel
21
Jún

Ebben a bejegyzésben a motortér tisztításának és tartós tisztán tartásának az egyik kézenfekvő megoldását, a Motorplast készítmény alkalmazását mutatjuk meg közelebbről is. Kitérünk a használatból fakadó előnyökre, emellett pedig az alkalmazás javasolt menete is szóba fog kerülni.

Bemutatkozik a Gyeon Trim Q2 – a műanyag, gumi és fényszóróbúra láthatatlan védőszere
16
Jún

Ennek a bejegyzésnek a központi szereplője a Gyeon Trim Q2, vagyis az autó műanyag, gumi és fényszóró felületeinek a rendkívül hatékony ápolószere. Megmutatjuk a Gyeon Trim Q2 előnyeit, méghozzá a leginkább javasolt felhasználásával együtt.

Mielőtt ezt részleteznénk, előtte a műanyag, a gumi és a fényszórók ápolásának a fontosságát is igyekszünk hangsúlyozni. Így még inkább érthető lesz, miért is jelenthet kiemelt hozzáadott értéket a Gyeon Trim Q2 alkalmazása.

Fusso Coat, avagy tartós wax a kifogástalan autóápoláshoz
28
Máj

A Fusso Coat waxot érdemes közelebbről is megismerni azoknak, akik tényleg szeretnek gondot fordítani az autójuk minőségi ápolására. A cikkben nekik szeretnénk némileg kedveskedni a Fusso Coat wax részletes bemutatásával.

Lesz szó a készítmény összetételéről, a legfontosabb előnyeiről és hozzáadott értékéről, majd ezt követően a javasolt felhasználására vonatkozóan is adunk néhány praktikus gyakorlati tanácsot.

A Gyeon MOHS Q2 kerámiabevonat
28
Máj

Ennek a bejegyzésnek a főszereplője a Gyeon MOHS Q2 kerámiabevonat. Merthogy a kerámiabevonatok egészen magas szintjét képviseli, ennélfogva tényleg érdemes közelebbről is megismerkedni vele egy, az autójának ápolására sokat adó tulajdonosnak.

A cikkben szóba kerül a Gyeon MOHS Q2 kerámiabevonat használata, emellett pedig az előnyeit is végig fogjuk venni. Bízunk benne, hogy ezáltal segíteni tudunk a zavartalan alkalmazásban.

Kedvező ár-érték arányú forgós/rotációs polírozógépet keresünk? A Krauss P7 remek választás lehet!
21
Máj

Ebben a bejegyzésben a Krauss P7 polírozógépé lesz a főszerep, amely nemcsak a kedvező ár-érték aránya miatt, hanem a használhatósága végett is könnyen a kezünk alá dolgozhat. A cikkben szóba fognak kerülni a mellette szóló érvek, miközben a használatának a jellegére is ki fogunk térni.

Bízunk benne, hogy a bejegyzés segítséget nyújthat abban az esetben, ha épp egy felhasználóbarát polírozógépet keresünk a minőségi autóápoláshoz.

A TÖKÉLETES színvizsgáló lámpa egyszerű használattal és magas teljesítménnyel: Scangrip Minimatch
30
Ápr

Ebben a bejegyzésben egy rendkívül praktikus és magas teljesítménnyel bíró munkaeszközt, a Scangrip Minimatch színvizsgáló lámpát mutatjuk meg közelebbről. Szó lesz többek között a Scangrip Minimatch funkcionalitásáról, a használatával járó előnyökről és persze a gyakorlati hasznáról.

A vegyszerek pH értékéről! Mit is jelent igazából?
28
Ápr

A tisztítószerek pH-értéke


Ha fel szeretné mérni, hogy az egyes tisztítószerek mire alkalmasak és mire nem, a pH-érték az egyik legfontosabb információ. A tisztítószerek pH-értéke alapján meg lehet állapítani, hogy a tisztítószer alkalmas-e például vízkőlerakódások eltávolítására vagy zsíros felületek zsírtalanítására. A tisztítószer pH-értékéből megtudhatja azt is, hogy a tisztítószer mennyire „éles” , azaz mennyire savas vagy lúgos. Ez a bőrrel való érintkezés veszélyét is mutatja. De haladjunk szépen sorban:

 

A Gyeon Q2M PRESERVE műanyagápolóról
27
Ápr

Ha az autó műanyag felületeinek a tartós és minőségi ápolása a cél, akkor ehhez a Gyeon Q2M PRESERVE műanyagápoló kitűnő választást jelent. A cikkben azt is megmutatjuk, hogy pontosan miért.

Ki fogunk térni a műanyagápolás tudnivalóira, lesz szó a Gyeon Q2M PRESERVE műanyagápoló előnyeiről, emellett pedig az alkalmazás javasolt menetét is meg fogjuk mutatni. Úgyhogy bízunk benne, hogy a cikk segít a műanyagápolás kivitelezésében.

CarPro HydrO2 lite, avagy minőségi szóróbevonat az autó esztétikus állapotához
21
Ápr

Ebben a bejegyzésben a CarPro HydrO2 lite szóróbevonat gyakorlati hasznosításának a lehetőségeit mutatjuk meg. Merthogy a fényezés megóvásának, valamint a szennyeződésekkel szembeni védekezés egyik leghatékonyabb eszközéről van szó.

Lesz szó ezenfelül a CarPro HydrO2 lite alkalmazásának javasolt menetéről, illetve az egyéb tippjeiről is. Csak remélni tudjuk, hogy a bejegyzés segítséget jelent majd az autó külső felületeinek az ápolása kapcsán.

Az autónk igenis megérdemli a legjobb műszerfalápoló használatát
20
Ápr

Jelenleg milyen kategóriába eső műszerfalápolót használunk az autónkhoz? A cikkben nem titkoltan azt fogjuk bebizonyítani, hogy miért is éri meg abszolút a legjobb műszerfalápolók egyikét alkalmazni rendszeresen.

Lesz szó a műszerfal tisztításának és karbantartásának a sajátosságairól, ki fogunk térni az olcsóbb műszerfalápolók alkalmazásának a kockázataira is, emellett pedig a legjobb műszerfalápolók mellett szóló fontosabb érvek és előnyök is külön bekezdést kapnak.

Fontos tudnivalók: bőrápolás az autóban
30
Márc

Mi mindenre lehet szükség ahhoz, hogy a bőrápolás az autóban ténylegesen az elvárt színvonalon és eredménnyel valósuljon meg? Milyen eszközök, illetve munkamenet szükséges ehhez?

A cikkben ezeken a kérdéseken megyünk végig. Amennyire csak lehet, igyekszünk kitérni a bőrápolás javasolt eszközkészletére, illetve módszertanára is. Bízunk benne, hogy ezzel támogatni tudjuk a minőségi kivitelezést.

23
Márc

Hogyan, milyen eszközökkel, illetve melyik lépések mentén valósítható meg sikeresen az autópolírozás otthon? Mire lesz szükség a munka sikeréhez, mikor vágjunk bele a folyamatba, illetve mire célszerű fokozott figyelmet fordítani közben?

Ezeket a sarkalatos pontokat fogjuk egyenként részletezni a bejegyzés keretei között. Bízunk benne, hogy ezzel is segítünk az otthoni autópolírozás eredményes kivitelezésében.

Waxolás ennél gyorsabban? - Soft99 Rain Drop
27
Febr

Amennyiben a waxolás gyors, hatékony és kényelmes kivitelezése mellett a minőségi követelményekre is figyelni akarunk, akkor a Soft99 Rain Drop alkalmazása ideális választást jelenthet. A cikkben azt is részletesen megmutatjuk, hogy pontosan miért.

Lesz tehát szó a Soft99 Rain Drop összetételéről, az alkalmazásának egyszerű mivoltáról, illetve a tartósságáról is. Bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudjuk valamelyest a waxolás megvalósítását, illetve minél tartósabb eredményét.

Az autó külső műanyag felületeinek ápolása Nano Magic Plast Care segítségével
23
Febr

Ebben a cikkben a Koch Chemie Nano Magic Plast Care hozzáadott értékét igyekszünk kiemelni. Méghozzá annak tükrében, hogy a segítségével látványosan és tartósan tudjuk megoldani az autó külső műanyag felületeinek a tisztán tartását.

Lesz szó a készítmény működéséről, hasznosságáról, no és persze a gyakorlati alkalmazását is be fogjuk mutatni, méghozzá lépésről lépésre. Bízunk benne, hogy ezzel sok autótulajdonosnak tesszük könnyebbé az autóápolást.

DLUX coating
26
Jan

Ebben a cikkben az autó megfakult és kevésbé tetszetős külső felületeinek a megújítására szolgáló DLUX coating hasznosságára igyekszünk felhívni a figyelmet. Kitérünk természetesen a használattal kapcsolatos tudnivalókra, miközben az előnyökről sem felejtünk el szót ejteni.

Mire használjuk a Gyeon Bug and Grime -ot ?
04
Jan

A Gyeon Bug and Grime egy bogároldó, amit nem kizárólag a bogarak nyomainak és maradványainak az eltüntetésére lehet alkalmazni. Olyannyira, hogy a minőségi autóápolás egyik leghatékonyabb készítményéről van szó.

A cikkben megmutatjuk, hogy mi mindenre használható a Gyeon Bug and Grime bogároldó, illetve a gyakorlatban miként célszerű megvalósítani az alkalmazását.

A szélvédő kellemetlen párásodását megakadályozó Gyeon Antifog előnyei
19
Dec

Mivel az autó szélvédőjének a párásodása nemcsak roppant kellemetlen, hanem veszélyes tényezőnek is számít vezetés közben, ezért célszerű mindent megtenni a kiiktatása végett. A Gyeon Antifog roppant hatékony eszköznek számít erre a célra.

A cikkben megmutatjuk, miben is rejlik a Gyeon Antifog elképesztő ereje, emellett pedig az alkalmazásához is adunk gyakorlati tippeket.

Az autómosás új szintje a Chemical Guys Citrus Wash & Gloss segítségével
19
Dec

A Chemical Guys Citrus Wash & Gloss autósampon ideális választást kínál mindazoknak, akik az autómosás és autóápolás kapcsán nem szeretnek kompromisszumot kötni. A cikkben ezért is emeljük ki részletesen a készítmény hasznosságát.

Megmutatjuk tehát, miben is rejlik a Chemical Guys Citrus Wash & Gloss hozzáadott értéke, hogyan használjuk, illetve milyen módon segítheti elő az autónk tényleges tisztán tartását.

Eredményes és kímélő bőrtisztítás a Gyeon Leather Cleaner segítségével
19
Dec

A Gyeon Leather Cleaner tökéletes választást kínál a számunkra abban az esetben, hogyha az autónk bőrülésének és az egyéb bőrfelületeinek a tisztításához és ápolásához keresünk minőségi készítményt.

A cikkben részletesen is megmutatjuk a Gyeon Leather Cleaner alkalmazásával járó előnyöket, ezenfelül pedig a javasolt felhasználás menetét is részletezni fogjuk. A bejegyzés remélhetőleg hasznos segédletként szolgál majd a hosszan tartó autóápoláshoz.

 

Viszlát karcok és esztétikai hibák, itt a Bilt Hamber Double Speed-Wax
20
Nov

Összetétel, minőség és használhatóság szempontjából a Bilt Hamber Double Speed-Wax optimális választást kínál, hogyha a waxolás igényes kivitelezése a célunk. Úgyhogy a cikkben részletesen meg is mutatjuk, miként segíti a készítmény a munkánk hatékonyságát.

Megmutatjuk tehát, hogy mi jellemző a Bilt Hamber Double Speed-Wax összetételére, mit kapunk mellé ajándékként, illetve milyen alkalmazási és felhasználási módon keresztül tudjuk belőle kihozni a lehető legjobbat, valósággal új külsőt kölcsönözve így az autónknak.

A kárpittisztító használata elengedhetetlen a minőségi autóápoláshoz
16
Nov

A kárpittisztító eszközök és szerek beszerzése és tudatos alkalmazása nélkül csak korlátozottan sikerülhet az autó belső felületeinek a tisztán tartása. Úgyhogy ebben a bejegyzésben igyekszünk is egy kicsit erősebben megvilágítani a kárpittisztítás fontosságát.

Szó lesz az alkalmazásra javasolt eszközökről és készítményekről, emellett pedig a gyakorlati kivitelezés menetére is javaslatot teszünk dióhéjban.

Mi is a wax igazából?
09
Nov

Sokan felteszik a kérdést: mi a különbség a kerámia bevonat és a viasz/wax (vagy sealent) között? Igazából a viasz IS tömítőanyag, és mindkettő a bevonat egyik formája. Sok szempontból ez igaz, de ahogy a detailing technológia folyamatosan fejlődik, a fényezésvédővédő anyagok is egyre fejlettebbek lettek, és kezdtek egyértelmű különbségek megjelenni e kifejezések között.

A viaszoknak, tömítőanyagoknak és kerámia bevonatoknak különféle előnyeik vannak, és  különböző alkalmazásokhoz alkalmasak. Ebben az írásban áttekintjük a gyakori tévhiteket, azok definícióit, és remélhetőleg segítünk megérteni, hogy ezek a kifejezések miben különböznek egymástól, és mikor melyiket a legjobb használni.


A rejtett autóápolási feladatok feltárása Scangrip Matchpen R segítségével
28
Okt

A kifogástalan minőségű autóápolás alatt a legtöbben azt értjük, hogy a szemmel alig látható hibákat is fel tudjuk tárni, majd pedig javítjuk őket. A Scangrip Matchpen R pontosan ennek kapcsán jelent elképesztően nagy segítséget.

A cikkben részletesen is rámutatunk tehát a Scangrip Matchpen R hasznosságára, emellett pedig a használatának a legfontosabb sajátosságaira is ki fogunk térni. Nem titkolt szándékunk természetesen minél többeknek segíteni a legmagasabb szintű autóápolás kivitelezésében.

Mirka Abralon, avagy praktikus csiszolókorong a hatékony felhasználáshoz
28
Okt

A Mirka Abralon csiszolókorong használatából fakadó előnyökkel mindenképp érdemes közelebbről is megismerkedni abban az esetben, ha rendszeresen gondot fordítunk az alapos és minőségi autóápolásra.

Ennek fényében részletesen is megosztunk minden lényeges tudnivalót, amivel érdemes tisztában lenni a Mirka Abralon csiszolókorongot illetően.

Az alufelni-tisztítás valóban hatékony módszerei
09
Okt

Az alufelni tisztán tartása egy olyan feladat, amit bizonyos időközönként bizony el kell végezni autótulajdonosként. Másképp egy idő után a felnik úgy fognak kinézni, hogy alig-alig tudunk majd rájuk ismerni.

A bejegyzésben lépésről lépésre fogjuk megmutatni, hogy milyen módszerrel tudjuk eredményesen megtisztítani az alufelniket. Egyúttal arra is igyekszünk majd rávilágítani, hogy mikor nevezhető késznek az elvégzett munka.

A cikkben foglaltak gyakorlati alkalmazásával tehát időről időre eredményesen tudjuk majd tisztán tartani a felniket.

RUPES felfogatók/talpak cserélhetősége, avagy melyik talp, melyik gépre való?
24
Szept

Gyakran feltett kérdés! Szabad a LHR21-es gépre feltenni a kisebb, LHR15-ös felfogatót?

 

Így óvhatjuk az autónkat Gyeon Cure speciális bevonat alkalmazásával
21
Szept

A Gyeon Cure speciális spray bevonat hasznos segítséget jelenthet, hogyha minőségi készítményt keresünk az autónk külső bevonatának az ápolásához. A cikkben azt is megmutatjuk, hogy miként hozható ki a legtöbb ebből a különleges spray-ből.

Szó lesz tehát a Gyeon Cure által kínált előnyökről, a javasolt felhasználásáról, valamint a segítségével leginkább megmunkálható felületekről is.

A CarPro Skin PPF autófólia bevonat használatából fakadó előnyök
07
Szept

Az autó, illetve az autófólia karbantartásának és ápolásának jegyében a CarPro Skin PPF autófólia bevonat alkalmazása kifejezetten eredményes döntésnek bizonyulhat. A cikkben arra is igyekszünk rámutatni, hogy pontosan miért.

Részletesen megmutatjuk tehát a CarPro Skin PPF autófólia bevonat alkalmazásának hozzáadott értékét, emellett pedig arra is rávilágítunk, hogy miként célszerű alkalmazni magát a készítményt.

Ezért jöhet jól a ragasztó eltávolító az eredményes autóápoláshoz
28
Aug

A kellően hatékony ragasztó eltávolító nélkülözhetetlen kelléknek számít, hogyha a tartós autóápolás kivitelezéséhez matricák és egyéb ragasztóanyagok nyomait szeretnénk eltüntetni. A bejegyzés keretei között az alkalmazásra javasolt szerek és készítmények mellett az eljárás kivitelezését is megmutatjuk, mégpedig az eredményes ragasztó eltávolítás érdekében.

Ezért lesz hasznos nitril kesztyűt használni az autóápoláshoz
24
Aug

Nitril kesztyűt viselve szinte észrevehetetlen, ugyanakkor mégis elképesztően hatásos védelemmel láthatjuk el a kézfejeinket. Ennek köszönhetően az autóápolással kapcsolatos tevékenységek végzése nem fog együtt járni sem kiszáradással, sem egyéb kellemetlenségekkel.

A cikkben rámutatunk tehát a nitril kesztyűk hasznosságára, külön bekezdést szentelve a kesztyűk kapcsán szóba jöhető opciók sajátosságainak, kitérve azok előnyeire és hátrányaira.

 

Autóápolás csúcsra járatva Double Speed Wax segítségével
19
Aug

Autóápolás csúcsra járatva Double Speed Wax segítségével

Hogyha célként tűztük ki az autóápolás kifogástalan minőségben történő kivitelezését, akkor a Double Speed Wax ehhez nagyszerű eszköznek bizonyulhat. A bejegyzés keretei között arról is szót ejtünk, hogy pontosan milyen összetevők és tulajdonságok teszik mindezt lehetővé.

Szó lesz továbbá a waxolás hozzáadott értékéről, valamint a kivitelezés leginkább javasolt módjáról is.

15
Aug

Az autónk rendszeres karbantartása és tisztítása kapcsán a műszerfal felületéről sem szabad megfeledkeznünk, aminek a tisztán tartása bizony elképzelhetetlen minőségi műszerfalápolók alkalmazása nélkül.

A bejegyzés keretei között részletesen is megmutatjuk, hogy pontosan milyen műszerfalápolók használatában célszerű gondolkodni manapság annak érdekében, hogy a felület tiszta és ragyogó maradjon hosszú távon is.

27
Júl

A tisztító gyurma a gépjármű külső karbantartásának és ápolásának az egyik legújabb, egyben legpraktikusabb módját kínálja. Nem is lehetett kérdés, hogy külön bejegyzésben is foglalkoznunk kell ezzel a lenyűgözően hatékony kellékkel.

A cikkben ismertetni fogjuk azt, hogy pontosan hogyan is kell elképzelni a tisztító gyurmát, hogy miként valósul meg az alkalmazása a gyakorlatban, illetve mekkora mennyiség szükséges az autónk teljes tisztításához.

27
Júl

Mik azok a praktikus és sokszor nélkülözhetetlen flex tartozékok, amelyek az autónk fényezésének javítása kapcsán jó, ha kéznél vannak? Pontosan erre a kérdésre adunk terjedelmes választ a bejegyzés keretei között.

Egytől egyig bemutatjuk tehát azokat a kiegészítő kellékeket, amikre a polírozógép mellett szükségünk lehet. Továbbá arra a megoldásra is rávilágítunk, amivel akkor tudunk élni, ha az egyes kiegészítők külön beszerzésével nem szívesen bajlódnánk.

27
Júl

Az autóápolás egyik lényeges kelléke a törlőkendő, amin a legtöbb esetben áll vagy bukik az ápolással és tisztítással kapcsolatos munkák végeredménye. Bízunk benne, hogy a cikk elolvasása hasznos segítségül szolgál a minél jobb minőségű kivitelezéshez. Egyaránt szót ejtünk tehát az autótörlő kendők fontosságáról, a lehetséges típusaikról, valamint a beszerzés kapcsán megfontolandó szempontokról.

 

29
Jún

Hogyan érdemes eljárni, hogyha a szélvédőn lévő karcok javítása a célunk? Nekiállhatunk-e egyáltalán az ilyen jellegű munkálatoknak önállóan? Mire érdemes odafigyelni, mit kell elkerülni, és mikor kell professzionális szakemberhez fordulni?

Többek között ezekre a kérdésekre mutatjuk a választ a cikkben. Mindezek mellett a szélvédő karcmentesítésének konkrét lépéseit is leírjuk, továbbá a proaktív védelem fontosságára szintén felhívjuk a figyelmet.

30
Máj

Használtautó-vásárlást fontolgatva nem árt úgy útnak indulni a kiszemelt gépjármű megtekintéséhez, hogy festékvastagság-mérőt is viszünk magunkkal. Merthogy ez a készülék nem kevés bosszúságtól, egyúttal a komolyabb átverésektől is megkímélhet bennünket.

A cikkben tehát a rétegvastagság-mérőként szintén ismert készülék gyakorlati alkalmazását, valamint a legfontosabb előnyeit mutatjuk be.

 

28
Máj

A fényszóró polírozása házilag egyáltalán nem számít nehéz műveletnek, ugyanakkor egészen látványos eredményekhez is vezethet. Ennek köszönhetően az autónk fényszórói ismét a régi fényükben ragyoghatnak.

A cikkben lépésről lépésre megmutatjuk a munkálatok kivitelezésének a javasolt lépéseit, külön kitérve a beszerzésre javasolt kellékekre is.

19
Máj

Amikor az autó festésére kerül sor, akkor sok egyéb más kellék mellett a maszkolószalag is roppant hasznosnak bizonyulhat. Elvégre nem mindig szeretnénk, hogy a felhasznált festékanyag össze-vissza rákerüljön a különböző felületekre.

Pontosan ezt a nemkívánatos jelenséget tudjuk elkerülni, ha kéznél van a méretre szabható és egyszerű felhasználást biztosító maszkolószalag. A cikkben ennek a praktikus kelléknek a hasznosságát mutatjuk be, az alkalmazásának az egyéb sajátosságaival együtt.

13
Máj

“Jaj, ez tuti valami marketingfogás! Sokkal rosszabbul jövök ki!” - egyre többször tapasztaljuk, hogy ha autóápoló szettet ajánlunk valakinek, így reagál. Pedig a csomagban kapható eszközök bőven megérnek egy próbát - nem csak az áruk, hanem számos más előny miatt is. Az általunk forgalmazott termékek nem azt a kategóriát képviselik, ahol készletnek álcázott egységcsomagokkal kellene “elmarketingelni” a felesleges szereket. Ha készletet ajánlunk, arra az eladások növelése helyett sokkal több és jobb okunk is van.

06
Máj

Jobb házilag? : autómosás otthon

 

Oké, tisztázzuk már az elején: akármennyire is elkötelezett otthoni autóápoló valaki, kevesen vannak közülük, akik pótolni tudják egy jól dolgozó, becsületes autókozmetika munkáját. Az autóápolás, bármennyire is egyszerűnek tűnik, komoly feladat. A lécet azonban otthon sem lehetetlen megugrani. Sőt, például az autómosás otthon pont egy olyan munka, amit akár eredményesebben is el tudunk végezni, mint a legközelebbi kézi mosóban. 

21
Ápr

Autókkal foglalkozni jó. Főleg, ha az ember az autókozmetika területén tevékenykedik. Nagyon jó érzés, amikor a munkánk nyomán az autók megszépülnek és új életre kelnek. Ezt az érzést szeretnénk átadni mindenkinek. De sajnos van az a munka, amit mi is utálunk. Be kell, hogy valljuk, az autófólia-eltávolítás nem tartozik a kedvenceink közé. De több okból is érdemes bevállalni, mutatjuk őket!

Karcos szélvédő javítása: van remény?
31
Márc

A karc a szélvédőn olyan, mint a hasmenés. Előbb-utóbb mindenkinek lesz, de senki nem beszél róla szívesen. “Ki az a béna, aki meghúzza az ablakot?” - kérdezzük sokszor, pedig a szélvédő sérüléséhez nem kell rosszul beállított ablaktörlő, bokorba hajtás vagy elrontott autómosás. Az apró nyomok szinte maguktól megjelennek, zavarják a kilátást, és könnyen rossz pontot jelentenek a műszakinál. Vajon lehetséges a karcos szélvédő javítása?

24
Márc

A csúf amalgám fogtömések után a szinte láthatatlan kerámia pótlások sokak számára a vágyak netovábbjai voltak. A kerámia szálakkal erősített harisnyanadrág vagy körömlakk is évek óta létezik. Miért éppen a kocsink maradna ki a szórásból? A kerámia kezelés autóra az egyik legjobb befektetés, amit a jelenlegi helyzetben tehetünk. Mutatjuk, miért. 

16
Márc

“Figyu, autópolírozás házilag, mi kell hozzá?” - Előbb-utóbb minden lelkes tulajdonos felteszi ezt a kérdést. Mindenkit arra biztatunk, ha szeretne egy igényes megjelenésű, impozáns autó tulajdonosa lenni, igenis tanulja meg az autó ápolásának alapvető szabályait. Egy kis gyakorlással minden lépés elsajátítható, és most már a kezdő polírozó készlet összeállítását sem titkoljuk tovább. Lássuk, mire lesz szükség a munkához! 

24
Febr

Neppertrükkök ellen rétegvastagság mérő

 

Még mindig dübörög a használt autók piaca. Ma már egyre szebb, értékesebb és jobb állapotú kocsit lehet találni a különböző hirdetők oldalain - sok 5-10 éves modell is bőven megéri a befektetést. Csakhogy nem minden az, mint aminek látszik.... Lássuk a rétegvastagság mérők előnyeit!

Felni tisztítás
17
Febr

Itt a tavasz, induljon a felni tisztítás!

Ha itt a tavasz, indulhat a nagytakarítás. Nem csak a házunkra, hanem a kocsinkra is ráfér a gondos ápolás ebben az időszakban. Különös tekintettel a kerekre. A nyári gumit elővesszük, a téli gumit eltesszük - alapos felni tisztítás nélkül pedig nem érdemes ezt a műveletet elvégezni. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy ragyogjanak a kerekek!

11
Febr

Manapság egyre kevesebben vásárolnak használt autót kereskedőtől. Az izgalmasabb modellek általában az interneten cserélnek gazdát. Megbízható családi autót is sokszor ismerőstől veszünk, az ilyen gazdacserék alkalmával pedig sokszor elhangzik a mondat: szép és jó, de egy alapos polírozás ráfér! Vajon létezik-e olcsó autópolírozás?

05
Febr

Mesélhetnénk rémtörténeteket a munkakesztyű nélkül dolgozó emberekről, de ezt a tanműhelyek oktatói, a beszédesebb kedvű szerelők és az unatkozó benzinkutasok előbb-utóbb úgyis megteszik. Sztorizás helyett lássuk inkább az észszerű indokokat, amik a kesztyűviselés mellett szólnak. Mert az kötelező. Akkor is, ha csak öt perc. Akkor is, ha csak hobbi. És akkor is, ha apánk se viselte.

28
Jan

A gumiabroncs használat során koszolódik. Amint megtesszük az első kerékfordulatot, máris mikrosérülések, apró karcok, porszemek rakódnak a felületre. Fröcsköl a sár, feltapad a por - lehetetlen teljesen tiszta kerekekkel közlekedni. Az viszont elég kiábrándító tud lenni, ha egy szépen karbantartott autó karcos, kopott, fénytelen gumikon érkezik. A megoldás a gondos gumiabroncs ápolás. És hogy melyik erre a legjobb szer? Mutatjuk! Vagyis… Nem :). 

13
Jan

Autót mosni mindenki tud - gondoljuk a legtöbben, hiszen szinte mindenki segédkezett ennél a műveletnél, legalább gyerekkorában. Bár biztosan jó móka volt slaggal locsolni a nagypapa Ladáját, esetleg szivaccsal dörzsölni a családi Suzukit, a karcmentes mosás és a profi autótisztítás egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel, mint amit az egyszerű játszókedv ad nekünk. Lássuk, hogyan végezhetjük el tényleg körültekintően ezt a feladatot. 

07
Jan

Annyiszor írtuk már le, hogy az autó ápolása egy alapos mosással kezdődik, hogy szinte már unalmasnak tűnik mindig ismételni. A mosási karcok és egyéb károk sok bosszantó pillanatot szereznek. Lássuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy a mosás élmény legyen aktív hab segítségével. 

24
Dec

Az autó ablakának tisztítása minden autótulajdonos egyik legfontosabb kötelessége. Egy kicsi folt, a madárürülék, egy elütött bogár nyoma is lehet zavaró, ha egy kritikus pillanatban megakasztja a tekintetünket. Gyakran ilyen kevés is elég egy kellemetlen balesethez. Ehhez képest még mindig sokan vagánykodnak azzal, hogy a behavazott kocsin csak a fél szélvédőt takarítják. Nem győzzük hangsúlyozni: ez több, mint helytelen!

18
Dec

Amikor az ember életében először dőlhet hátra a saját autója bőrülésében, az felejthetetlen érzés. Akár egy nemes old timerről, akár egy luxusautóról, akár egy jó állapotban megőrzött retro csodáról van szó, a bőr felületek érintése semmihez sem hasonlítható. Ahhoz, hogy ez sokáig így maradjon, rendszeresen tenni kell. Mutatunk három dolgot, amit mindenki elfelejt elmondani a bőrülés tisztításáról. 

11
Dec

A hibátlan megjelenés titka: felnitisztító spray

Nem győzzük mondani: az autó kerekei ugyanúgy az autóhoz tartoznak, mint az összes többi alkatrész. Semmit sem ér a gondos ápolás, ha az elkoszolódott felni és abroncs elrontják a látványt. Ha viszont ezekre az apró részletekre is ügyelünk - pl. felnitisztító spray használatával -, az autó megjelenése igencsak meggyőző lesz. Lássuk, mi az a minimum, amit érdemes megtenni a lehengerlő látványért.

04
Dec

Autó belső tisztítás otthon: nem boszorkányság

 

Legyünk őszinték: mindannyian csináltunk már olyat az autóban, amire nem vagyunk büszkék. Előbb-utóbb mindenki beleharap a szendvicsébe vezetés közben, felengedi a kutyáját az anyósülésre, beül szereléstől olajosan a volánhoz. De nem kell különösebb “bűnöket” elkövetni ahhoz, hogy az autó belseje piszkolódjon és elhasználódjon. Szerencsére az otthoni autó belső tisztítás sem egy nehéz feladat.

27
Nov

Autóüveg polírozás házilag: szabad, nem szabad?

 

A látványos karcoktól mentes, hibátlan szélvédő nem csak az autó szépsége miatt fontos, de a műszaki vizsgát is bukhatjuk egy-egy mélyebb sérülés miatt. Sajnos az autó üveg felületei könnyen sérülnek, és ez főleg az első szélvédő esetében kritikus. A nagyobb baj elkerülésére az autóüveg polírozás a megoldás. De vajon szabad-e belevágni házilag?

 

16
Nov

A wax szó a legtöbb autóápolási terméken ott szerepel. Még a legolcsóbb autósamponok is szeretnek azzal tetszelegni, hogy viaszt tartalmaznak, vagy ahhoz hasonló funkciót képesek betölteni. Az autóápoló viasz lenne az a csodaszer, amelyik képes az autó fényezését megszépíteni és feljavítani? Vagy ez a termék is csak egy a sok közül? Lássuk, mi az, amit a waxokról tudni érdemes!

 

11
Nov

Küzdelem az autó rozsdásodásának megelőzéséért

 

Az autó rozsda megelőzése a gépjármű tulajdonosok egyik olyan feladata, amellyel rengeteg pénzt spórolhatnak, sőt, hosszú távon akár nyerhetnek is. A jó állapotban megőrzött karosszéria ugyanis az autó eladásánál hatalmas pluszt jelent. Ha gondosan védekezünk az autó rozsdásodása ellen, a gépjárművünk sokáig tartja az értékét. Mutatjuk, hogyan lehet ezt megtenni. 

30
Okt

Melyik a legjobb autó wax?

Ha már rengeteg időt és energiát áldoztunk ara, hogy az autónk fényezését tökéletesítsük, tegyünk meg mindent annak védelme érdekében! A legjobb autó waxok nem csak extra csillogást biztosítanak, de óvják is a karosszériát a szennyeződésektől. De vajon mikor melyiket érdemes választani?

24
Okt

Alufelni (kezletlen, festetlen) polírozás gyorsan és látványosan

Egy szépen csillogó alufelni elegáns megjelenést kölcsönöz az autónak. A felni viszont az autó egyik olyan része, ami elkerülhetetlenül sérül és piszkolódik. A megoldás: rendszeres alufelni polírozás. De vajon hogyan álljunk neki a legjobb és leggyorsabb eredmény érdekében?


14
Okt

Műszerfal tisztító és ápoló: “titkos fegyver” a gyári állapotért

 

A műszerfal tisztító az egyik olyan szer, amelyet legszívesebben ugyanúgy az autó tartozékává tennénk, mint az elsősegély készletet. A műszerfal és a belső tér műanyag borítása ugyanis az autó egyik leglátványosabban kopó részei. Nem lehet eléggé védeni őket. 

11
Okt

Autóápolási termékek, amikre mindenképp szükség van

Ha autóápolásról van szó, nem szabad a minimumra törekedni. Mi is sokszor hangsúlyoztuk: az idő, amit az ember az autó csinosításával tölt, előbb-utóbb megtérül. Az autó gondozása ráadásul szórakoztató is. Most mégis összeszedtünk egy minimum csomagot. Ezekre az autóápolási termékekre minden autósnak szüksége van. 

02
Okt

Ezért kerüljön vízlepergető a szélvédőre

 

Eljött az ősz és vele a hűvös reggelek, meleg nappalok, sok csapadék. Később kel a nap, korán sötétedik, köd van. Ilyenkor a látótávolság minden métere kincset ér. Mi azt mondjuk: vízlepergetőt a szélvédőre, minél hamarabb! Mutatjuk, miért!

 

02
Okt

Alufelni tisztítás házilag

 

Az alufelni tisztítás olyan apróság, amiről megintcsak sokan megfeledkeznek. A “lecsapatom slaggal” és a “találkozó előtt letörlöm gépronggyal” típusú megoldások sajnos hosszú távon nem eredményesek. A felnik takarítása egy olyan művelet, amelybe nyugodtan belefoghatunk otthon is - csak tartsuk észben a profik tanácsait!

 

 

05
Okt

Külcsín és belbecs: a kárpittisztító gép

 

Következzen most a belső tér karbantartása és egy elfelejtett ismerős: a kárpittisztító gép. Szerintünk aki igazán szeretni az autóját, az használja is. Mindannyian szeretünk jó megjelenésű kocsival közlekedni. Ha viszont a járművünk a hétköznapokban is be van foga, az óhatatlanul meglátszik rajta. Lássuk hát a megfelelő eszközt a tisztításhoz!

 

 

02
Okt

Az autó waxolás otthon is kivitelezhető!

 

Az autó waxolás a fényezés megóvásának egyik legkényelmesebb, mégis méltatlanul keveset emlegetett módja. A wax az egyik leghatékonyabb szer, amellyel megvédhetjük a járművet a felületi sérülésektől, a modern kiegészítőknek hála a művelet pedig otthon is könnyen elvégezhető. Lássuk, hogyan vágjunk bele!