TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

Jobb házilag, mint a szalonban: autómosás otthon

2020.05.06 19:34

Jobb házilag? : autómosás otthon

 

Oké, tisztázzuk már az elején: akármennyire is elkötelezett otthoni autóápoló valaki, kevesen vannak közülük, akik pótolni tudják egy jól dolgozó, becsületes autókozmetika munkáját. Az autóápolás, bármennyire is egyszerűnek tűnik, komoly feladat. A lécet azonban otthon sem lehetetlen megugrani. Sőt, például az autómosás otthon pont egy olyan munka, amit akár eredményesebben is el tudunk végezni, mint a legközelebbi kézi mosóban. 

Miért jobb az autómosás otthon, mint máshol?

 

Sokat írtunk arról, hogy a kocsi ápolásának mennyire fontos része a megfelelő mosás. A fő ok, amiért erre a területre figyelni kell, a mosási karcok megjelenése. A gépi mosót ezért is kell elfelejteni akkor, ha tartósan csillogó eredményt szeretnénk. A kézi mosás is csak akkor jöhet szóba, ha tényleg precízen csinálják.

 

Egy jó kézi mosó nem attól lesz jobb, mint a gépi, mert a szomszéd fiának erejével váltja ki az automatizált megoldást. Hanem attól, hogy nagy szakértelemmel, precízen, jó szabályok szerint dolgozik. Itt kezdődnek a gondok…

 

Még a lelkiismeretes műhelyekben is kevés lehetőség van arra, hogy tényleg lépésről lépésre tökéletesen lehessen dolgozni. Az ilyen munka ára borsos és kevesen hajlandóak megfizetni. Ha ilyen műhely van a közelünkben, az kincset ér, életet ment, és… És remek ötlet néha elsétálni a környéken, mert biztos, hogy a bolt utcájában időnként valódi autócsodákat láthatunk.

 

Milyen a helyes autómosás otthon?

 

Ha otthon vágunk bele az autómosásba, bőven lesz időnk, lehetőségünk, helyünk dolgozni. Nyugodtan hagyhatjuk hatni a szereket, várhatunk a száradásra, hűlésre, nem kell 2-3 “munkadarabbal” ügyeskedni. Ezzel a műhelyek egy részét máris kenterbe vertük. 

 

A mosáshoz szükségünk lesz viszonylag bő, alacsony nyomású vízre. (Nem kell túlgondolni, a kerti slag éppen megfelelő). Kelleni fog néhány autós habsampon vagy más néven snow foam, dekontamináló szer, illetve speciális tisztító az üvegre és a műanyag felületekre. Ezekből autókozmetikai webáruházunkban is rengetegféle kapható. Mi elsőre, rendben tartott autóhoz kezdő csomagnak egy előmosó sampont, bogároldó spray-t és egy bevonatot is képző autósampont javasolunk. Ezekkel nem tudunk mellélőni. 

 

Mire kell nagyon figyelni?

 

A legfontosabb, hogy mielőtt munkához látunk, nézzük meg a gyártói utasításokat! A nálunk kapható termékek mind professzionális szerek (vagy félprofi használatra optimalizált változatok), így pontos információkat tartalmaznak arról, hogyan, mivel együtt alkalmazva, mit kerülve érdemes őket használni.

 

A karosszériát engedjük lehűlni! A legjobb, ha közvetlenül napkeltekor, a harmat felszállásával munkához látunk. Használjunk megfelelő szivacsot, kendőt az anyagok felviteléhez! (Csak egy tipp: sokan esküsznek a kiérdemesült alsónadrágra, mint tisztítóeszközre. Nos, a maiak már túl sok műszálat tartalmaznak). 


A mosás jó móka, sokszor azt mondjuk, ez a feladat az autóápolás kapudrogja, utána jöhet az autó polírozása házilag, vagy minden munkák királynője, az autóüveg ápolása is. Igyekszünk ehhez mi is minden segítséget megadni. Kínálatunkban minden megtalálható az egyszerű autósamponoktól a professzionális igényeket is kielégítő gépekig. Mondanánk, hogy ne habozzon, próbálja ki… De az igényes mosás egy kellemes habsamponnal kezdődik.