TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Autópolírozás otthon?

2020.02.11 10:18

Manapság egyre kevesebben vásárolnak használt autót kereskedőtől. Az izgalmasabb modellek általában az interneten cserélnek gazdát. Megbízható családi autót is sokszor ismerőstől veszünk, az ilyen gazdacserék alkalmával pedig sokszor elhangzik a mondat: szép és jó, de egy alapos polírozás ráfér! Vajon létezik-e olcsó autópolírozás?

Mikor éri meg az autó házi polírozása?

Amikor szeretjük. És mi szeretjük.

Az autópolírozás remek móka. Igen, igényel tanulást és energiabefektetést, de itt, a POLIRTECH.HU-nál imádjuk nézni, ahogyan a kocsik megújulnak a kezeink alatt. Sokszor nincs racionális oka annak, hogy a házi polírozás mellett döntünk. Egyszerűen csak jó érzés

Amikor már semmi más nem segít

Minden autós életében lesz előbb-utóbb egy kocsi, amit nagyon szeret, de még a karosszériásnak sem mutatja meg szívesen. A kedvenc, bevásárlós Punto-nkat, az apukánktól örökölt, kissé viharvert Swiftet, vagy a nehezen összekuporgatott spórolt pénzünkből vásárolt kis autónkat már nem szívesen mutatjuk meg egy profi fényező szakembernek. (Bár láttunk már csodákat mi is.). 


A régebbi autók esetében az embernek sokszor van olyan érzése, hogy “ezt már nem lehet tovább rontani”. Valóban, gyakran látni nagyon rossz állapotú fényezést. Ilyenkor viszont akár házi "fényezés" is valóságos csodát hozhat. Egy alapos kozmetikázás (és egy kis szeretet) tényleg remek eredményt hozhat.

Ha több autónk is van.

Ha több autónk is van, sokszorosan megéri elsajátítani az alapvető polírozási technikákat. Ahány kocsi áll a garázsban, annyiszor térülhet meg a befektetett energia. Nem is kell ezt sokáig magyarázni: sokkal jobban járunk, ha a polírozó gépünket kettő, és nem egy autóhoz használjuk.

A házi autópolírozás nem igénytelenség

A házi polírozás nem feltétlenül egyenlő a sufnituninggal. Rengeteg filléres trükkről hallani - van, aki szódabikarbónát (semmi esetre se!) vagy súrolóport (ez bejöhet, de nagyobb az esélye, hogy kárt okozunk, mint hasznot) ajánl a polírozáshoz. Mások flexre erősített vattakorongot használnak polírozógép helyett :-(

Nem, a házi polírozás nem ez! Az áruházunkban kapható autókozmetikai szerek olyan professzionális eszközök, amelyeket otthon is használhatunk. Magas minőségűek, a profi műhelyekben is dolgoznak velük, de nem kell hozzá vegyésznek és autószerelőnek lenni, hogy jó munkát végezzünk velük.

A profi excenteres polírozógép alig kerül többe, mint a flex, a hozzá való autó polírkorong pedig még könnyebbé teszi a hatékony munkát. Jó eszközökkel, alázattal és egy kis gyakorlattal szinte ugyanolyan szép munkát végezhetünk, mint a szalonok - a szaktudást az autó szeretete sokszor pótolni tudja.

A házi autópolírozással nem csak spórolunk, hanem egy új hobbit is nyerünk. Az idő, amit az autónkkal töltünk, akár családdal közösen is, megtérül. Sokkal nagyobb élmény a saját munkánkra büszkén hajtani a kocsival - legyen szó a családi járgányról, a hobbi autónkról vagy akár egy gyűjtői darabról. Ideje belevágni!