TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Autó külső ápolási szerek

A mai járműmosás nagy kihívásokkal néz szembe a karcolásra érzékeny lakkozás miatt, amelyeket manapság széles körben használnak. Erre a feladatra megtalálja kínálatunkban a legmegfelelőbb autósampont, vagy fény

A mai festék összetételét egészségügyi okokból alaposan megváltoztatták. A most alkalmazott vízbázisú festékek a feldolgozás során lényegesen kevésbé károsak az egészségre, mint a korábban használt festékek. Ezeknek a bevonatoknak az a hátránya, hogy már nem annyira karcállóak, mint a korábban alkalmazott eljárások. A festékkarcolások, hologramok és mikrokarcolások ezért nagyon gyorsan képződhetnek, és mindig a fényesség mélységének csökkenéséhez vezetnek, ami különösen közvetlen napfény esetén észlelhető. Bárki, aki valaha közelebbről megnézett egy fekete járművet a napfényben, ismeri ezeket a sokszor elég lehangoló esztétikai hibákat.

 

Tovább

A karcolások és a festékhibák egyik leggyakoribb oka a rosszul elvégzett járműmosás. Még a modern és jól karbantartott autómosóban történő mosás is megterheli a jármű lakkozását, amelyet nem szabad alábecsülni. A moósörték súrlódása miatt a szennyeződéssel együtt, közel áll a csiszolópapír hatásához. Ha a szennyeződést mosási mozdulatokkal dörzsölik a festett felületen, akkor gyorsan csúnya karcolások keletkeznek. 

A kézi mosás ezzel szemben egyértelmű előnyt kínál a gépi mosóban történő mosáshoz képest. Ha helyesen végezzük, nem csak sokkal tisztább a végeredmény, hanem jóval gyengédebb, kíméletesebb eljárás is. A megfelelő karbantartó eszközökkel, valamint a tisztító- és ápolószerekkel a karcolások kialakulása jelentősen csökkenthetők. Az autóápolásban ez talán a legfontosabb munkalépés, ami olyan segédeszközök kombinációját igényli, amelyek manapság minden kézi mosáshoz nélkülözhetetlenek. A legfontosabb egy mosóvödör, de inkább kettő, melyek mindegyik szeparátorral ("Grit Guarddal") ellátottak, egy mikroszálas mosókesztyű, a festékre gyengéd és jól tisztító autósampon, valamint egy kiváló minőségű mikroszálas kendő a festék szárításához. Ezekkel az anyagokkal a jármű könnyen, finoman és mindenekelőtt nagyon alaposan mosható.

Tovább