TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Melyik a legjobb autó wax?

2019.10.30 12:13

Melyik a legjobb autó wax?

Ha már rengeteg időt és energiát áldoztunk ara, hogy az autónk fényezését tökéletesítsük, tegyünk meg mindent annak védelme érdekében! A legjobb autó waxok nem csak extra csillogást biztosítanak, de óvják is a karosszériát a szennyeződésektől. De vajon mikor melyiket érdemes választani?

Hogyan találjuk meg a legjobb autó waxot?

Az, hogy számunkra melyik a legjobb autós wax, nagyon sok mindenen múlik. Míg egy egyszerűen felvihető, természetes carnauba alapú autóviasz szuper választás annak, aki hosszú órákat tölthet el az autója fényezésével, a családi autó védelmére lehet, hogy csak egy “fújós” bevonatot van időnk bevetni.

Nem mindegy az sem, hogyan használjuk az autónkat. Az általában garázsban álló, gondosan szépítgetett ünneplős autó esetében például a látványos csillogáson van a hangsúly, míg az úttalan utakon használt SUV esetében nem árt kivédeni a bogarak, sárfelverődés, repülő kavicsok okozta károkat is.

Rengeteg különbséget lehetne még sorolni, hiszen más wax lehet látványos a metálfényű autók, a sötét vagy a fehér fényezés esetében, sőt, van aki télen és nyáron is más állagú waxot használ. Egy biztos: a legjobb autó wax az, amelyik használatakor:

- elégedettek vagyunk a látvánnyal
- nem keletkeznek felesleges kiadásaink
- nem érezzük nyűgnek a felvitelét


De mégis, milyet?

Ha nagyon jó autó waxot kellene javasolnunk, azt mondanánk, ha csak tehetjük, használjunk természetes carnauba alapú autóviaszt. Az ilyen termékek megfelelő UV-védelmet biztosítanak és gyönyörűen csillogóvá teszik a felületet. Ha nincs időnk a hosszas és gondos waxolásra, vagy csak gyorsan utókezelnénk a felületet, akkor kereshetünk carnauba tartalmú quick detailert is. A szórófejes termékeket elég csak a felületre fújni és letörölni. Akár száradás gyorsítóként is bevethetjük.

A szintetikus viaszok általában tovább megőrzik a szavatosságukat, cserébe előfordulhat, hogy csak több törléssel, munkával érjük el ugyanazt az eredményt, mint a természetes alapú autóviasszal. Nem kell azonban stigmatizálni a mesterséges szereket. Hozzáértő kezekben, egy kis gyakorlat után látványos eredményt adnak ezek is.

Soft wax vagy hard wax?

Az autóviaszok és bevonatok között három nagy kategóriáját lehet elkülöníteni:


A szórófejes, gyors termékek általában gyors fényezésre jók. Esetleg mosás után, szinten tartó “kezelésként”.

A kemény vagy hard waxok szinte a gyertyához hasonló állagúak.

A soft waxok pedig inkább krémesek.

A hard és soft waxok között nehéz választani, hiszen termék és termék között is óriási különbségek vannak. A hard wax nagy előnye, hogy kényelmesen használható, mert az applikátorok a keményebb anyagból pont csak annyit juttatnak a felületre, amennyire éppen szükség van. A soft waxok viszont szebben teríthetők, finoman képesek kitölteni a karcokat, mikrorepedéseket. A hard waxok általában erős védelmet adnak, a soft waxok viszont nagyobb fényerőt, csillogást biztosítanak a felületnek.

A hard wax jó választás lehet olyan autóra, amelyet nagyobb igénybevételnek (átlagnál magasabb futásteljesítményűek) vannak kitéve, esetleg terepre is kimerészkedünk vele. A soft wax inkább az átlagosnál kevesebbet közlekedő és az alkalmi autók barátja.

A legjobb autó wax kiválasztására tehát inkább csak irányelvek léteznek, a választást mindenkinek érdemes az autójához, az életstílusához és a pénztárcájához igazítania. Autókozmetikai webáruházunkban szívesen adunk autóra szabott, szakmai segítséget is.