TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

RUPES felfogatók/talpak cserélhetősége, avagy melyik talp, melyik gépre való?

2020.09.24 18:24
RUPES felfogatók/talpak cserélhetősége, avagy melyik talp, melyik gépre való?

Gyakran feltett kérdés! Szabad a LHR21-es gépre feltenni a kisebb, LHR15-ös felfogatót?

 

A válasz egyértelműen NEM! A miértre a válasz: a LHR21-es gép oldalirányú kilengése 21mm, az ehhez balanszként választott felfogató 150mm-es, melynek a felülete és a súlya kiegyensúlyozza a nagyobb löket által keltett vibrációt, így van egyensúlyban a gép, a felhasznált alatrészek élettartama szempontjából nagyon fontos, hogy ezt az egyensúlyt ne bontsuk meg a kisebb felfogatóval!

Egy szó, mint száz! A gépet minden esetben úgy használjuk, ahogyan azt tervezték! Ne módosítsunk a specifikáción, ne cserélgessük az alkatészeket, tartozékokat!!! Ne legyünk okosabbak, mint azok a mérnökök akik az adott gépet alapjaiban ismerik, méretezték, konstruálták!!!! Nézd végig az alábbi tanulságos videót!

Az ebből eredő károk, illetve idő előtti alkatrész elhasználódások, szinte minden esetben az ilyen "módosításoknak" köszönhetően következnek be. A hibák kialakulásának oka egyértelműen erre vezethetőek vissza (pl. a csapágyak, stb. tönkrementele). Ezekre az esetekre a RUPES jótállása nem érvényes, a bevizsgálás és a javítás ára is az ügyfél felé leszámlázásra kerül!!!