TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Miből áll egy kezdő polírozó készlet?

2020.03.16 18:40

“Figyu, autópolírozás házilag, mi kell hozzá?” - Előbb-utóbb minden lelkes tulajdonos felteszi ezt a kérdést. Mindenkit arra biztatunk, ha szeretne egy igényes megjelenésű, impozáns autó tulajdonosa lenni, igenis tanulja meg az autó ápolásának alapvető szabályait. Egy kis gyakorlással minden lépés elsajátítható, és most már a kezdő polírozó készlet összeállítását sem titkoljuk tovább. Lássuk, mire lesz szükség a munkához! 

Tegyük fel, hogy a gépjármű tisztításán túl vagyunk

 

Annyiszor meséltük már el, hogy milyen a helyes kocsimosás, hogy most nem fecsérlünk több szót rá. Tegyük fel, hogy a gondosan letisztított autónk már száraz és hűvös karosszériával pihen egy megfelelően nagy, biztonságos térben. Jöhet a következő lépés, a még gondosabb tisztítás. 

 

Ehhez a tisztítógyurmára lesz szükség. Ebből többféle is kapható. Hacsak a kocsi fényezése nincs valamiért nagyon rossz állapotban, azaz tele különféle gyanta, kátrány, röprozsda szennyeződésekkel érdemes egy közepes keménységű gyurmát választani, és betartani a gyártó utasításait. Ha alaposan átgyurmáztuk a karosszériát, jöhet a neheze. 

 

Miért drágább a polírozó készlet kezdőknek, mint haladóknak?

 

Ha tiszta a kocsi, elkezdhetjük a tulajdonképpeni polírozást. Ehhez kezdőként egy excenteres polírozógépre és megfelelő keménységű polírkorongokra, valamint a hozzá tartozó polírpasztára  van szükségünk. Természetesen figyelembe véve a lakk különféle tulajdonságait, mint a típusa (egy vagy többrétegű, stb.), a keménységét, stb. Érdemes a munka megkezdése előtt tájékozódni, amennyiben az előzőekről nincs információnk. Alapvetően ezek az információk döntik el, hogy milyen korong/paszta kombinációval álljuk neki a munkának.

 

A kezdők polírozó készlete mindig drágább, mint a profiké, leginkább azért, mert a jó polírozógépre nem szabad sajnálni a pénzt. Kezdőként mindenképpen fektessünk be egy excenteres, legalább középszintű polírozógépbe. Ezekkel a masinákkal könnyebb és élvezetesebb dolgozni. Kiegyensúlyozott teljesítményük és finomabb működésünk, megfelelően erős motorjuk révén, gyakorlatilag alapjaiban határozzák meg a munka minőségét is.

 

Ennél jóval olcsóbban szerezhetünk be hagyományos "forgós" polírozó gépet. Ehhez viszont évtizedes rutin szükséges - természetesen az ilyen rotációs gépek is megtalálhatóak autókozmetikai webáruházunk kínálatában. (És nem, nem javasoljuk a flex, azaz sarokcsiszoló, vagy furógép használatát !!!). 

 

A polírozáshoz polírpasztára lesz még szükség, illetve a végső simítások elvégzéséhez valamilyen sealentre és/vagy waxra. Ezekből a termékekből érdemes szintén  az autónk fényezéséhez és az igényeinkhez illőt választani. 

 

Mi legyen még készleten?

 

A jó polírozó készlet alapja tehát a tisztító gyurma, a polírozógép, a különböző polír korongok. Ezen kívül tartsunk még otthon maszkoló szalagot az érzékeny területek kitakarására is. Jól jönnek még a mikroszálas törlőkendők, esetleg érdemes a munka megkezdése előtt külön az lakk kódja alapján kikevertetett javító színre, ha valamilyen kisebb hibát találunk a karosszérián. (kőfelverődés, levert élek, stb.)

 

Az autópolírozás során nem csak a karosszériát, de a polírozást végző személyt is védeni kell. Sose kezdjünk hozzá a munkához puszta kézzel! Dolgozzunk pormaszkban és munkavédelmi kesztyűben! Ezzel hosszú távon is óvjuk az egészségünket.

 

Ha megfelelően válogatjuk össze a polírozó készletet, és nem hiszünk a különböző marketingfogásoknak, nagyon gazdaságosan dolgozhatunk. A nálunk kapható legtöbb szert profi használatra tervezték. A nagy kiszereléssel rengeteget spórolhatunk.