TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

Felni tisztítás

2020.02.17 12:52
Felni tisztítás

Itt a tavasz, induljon a felni tisztítás!

Ha itt a tavasz, indulhat a nagytakarítás. Nem csak a házunkra, hanem a kocsinkra is ráfér a gondos ápolás ebben az időszakban. Különös tekintettel a kerekre. A nyári gumit elővesszük, a téli gumit eltesszük - alapos felni tisztítás nélkül pedig nem érdemes ezt a műveletet elvégezni. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy ragyogjanak a kerekek!

Felni tisztítás, bla, bla, bla

És akkor most következik az unalmas rész. Igen, bármilyen varázslatot végzünk a felnivel, előtte alaposan meg kell azt tisztítani. Ne legyünk álszentek: rengeteg olyan, egyébként gondos tulajdonos van, aki megfeledkezik a felni ápolásáról, vagy megelégszik azzal, hogy “lecsapatja” a magas nyomású mosóval. Igen, lehet így is, a lényeg, hogy az olajos nyomokat és az esetleg felfröccsent savas szennyeződéseket eltüntessük. A felni azonban hálás terület, megéri egy kis plusz energiát befektetni.

A helyes tisztításhoz szereljük fel a felniket! (Micsoda szerencse, hogy gumicsere szezon van éppen!) Óvatosan töröljük át mikroszálas törlőkendővel a tárcsákat, hogy megszabaduljunk a portól, illetve a statikusan tapadó szennyeződésektől! Ezután, ha a felni mondjuk a napon felmelegedett volna, hűtsük ki a felületet! És már jöhet is az alapos és gondos kézi mosás, valamilyen speciális felnitisztító szerrel.

Utóbbiból igyekezzünk pH-semleges megoldást választani. Fontos az is, hogy a szerek egy része nagyon koncentrált, és hígítást igényel. Minden esetben meg kell nézni a gyártó utasításait - a felni egyik legnagyobb ellensége ugyanis a maródás.

Profiknak: felni polírozás otthon

Ha szeretnénk még egy kis extra törődést adni az autónak, akkor a felni házi polírozásával is megpróbálkozhatunk, erről korábban már írtunk részletesen. A házi felniápolás nem tartozik a legeslegegyszerűbb munkák közé, viszont nagyon jó gyakorlóterep, hiszen ha hibázunk, nem egy drága karosszéria-elemet kell cserélni - egy kicsit kevésbé tökéletes eredmény alig tűnik fel a hétköznapokban.

Minden kockázat ellenére, a polírozás megéri a fáradtságot. Ha az autónknak alapvetően szép a fényezése, nagyon jó “optikai tunning”, ha a kerekek is az eredeti fényükben ragyognak.

Befejező lépések: jöhet a coating!

Ha készen vagyunk, akár a mosással, akár a polírozással, ne feledkezzünk meg a védelemről! A felniket érdemes védő bevonattal ellátni. A modern coatingok meg tudják akadályozni a szennyező anyagok megtapadását, és hosszú időre védenek a repülő rozsda ellen is. Nem kell varázsszerekre gondolni - a felni koszolódását nem lehet elkerülni. A legnagyobb ellenségek, például a foltot hagyó maró anyagok ellen viszont nagyon sokat jelent egy megfelelő bevonat.

Ha tényleg szuper megjelenést szeretnénk, a gumiabroncs-ápoló szereket is érdemes bevetni. A ma kapható modern tisztítószerek szintén képesek védőbevonattal ellátni az abroncsainkat, ráadásul a legtöbbjük jó időre szép, fényes megjelenést biztosít a gumiknak. Ha már bíbelődtünk a kerékszett lecserélésével, miért ne lehetnének lehengerlően szép abroncsaink?

Autókozmetikai webáruházunkban az összes olyan terméket készleten tartjuk, amelyre szükség lehet a legfontosabb felni tisztítási munkák elvégzéséhez. Szívesen válaszolunk a vásárlói kérdésekre is - hiszünk benne, hogy a felni tisztítás egy olyan munka, amelyik sokat jelent a megjelenés szempontjából, de érdekes megjelenést is ad.