TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

Kerámia kezelés autóra: ezért éri meg

2020.03.24 14:11

A csúf amalgám fogtömések után a szinte láthatatlan kerámia pótlások sokak számára a vágyak netovábbjai voltak. A kerámia szálakkal erősített harisnyanadrág vagy körömlakk is évek óta létezik. Miért éppen a kocsink maradna ki a szórásból? A kerámia kezelés autóra az egyik legjobb befektetés, amit a jelenlegi helyzetben tehetünk. Mutatjuk, miért. 

Mit tud az autóra felvihető kerámia kezelés?

 

A kerámia egy erős, jól fényesíthető, tartós anyag. A modern technikának köszönhetően nagyon vékony, szinte észrevehetetlen rétegben fel lehet vinni a karosszériára. Amint felkerült, megóvja az autót a karcok nagy részétől, sőt, ennél még sokkal többtől is.

 

Szerintünk a kerámiabevonat egyik legnagyobb előnye, hogy a vegyszerek okozta sérüléseknek is ellenáll. A nálunk kapható Gyeon MOHS Q2 kerámiabevonat autóra például 2-11 PH között véd a a komolyabb sérülésektől. Nem kell ahhoz a csernobili zónában járni, hogy vegyi baleset érje a kocsinkat. Láttunk már olyan autót, amelyiket a garázsban tárolt permetlé vagy egy doboz tetőn felejtett hipó rongált meg. 

 

A kerámiabevonatok erősen víztaszítók. Ez azt jelenti, hogy a piszok is kevésbé tud megtapadni a karosszérián. A mosási karcok nagy része szárításkor keletkezik. Ha kevesebb vizet kell eltávolítani a kocsiról, a karosszéria is jó eséllyel ép marad. A karcok ráadásul nem a lakkrétegben, hanem a kerámiabevonatban keletkeznek. Ennek előnyeit pedig könnyű belátni.

 

Miért jó befektetés?

 

Ha a teleshopban lennénk, azt mondanánk: “Vigyen fel ön is kerámiabevonatot az autóra! A kerámiabevonat 120%-kal feleslegesebbé teszi az abrazív autókozmetikai technikákat, mint egy észak-szecsuáni mosómedve!” Szerencsére, mi egy autóápolási webáruház vagyunk, így elengedhetjük az ilyen marketing frázisokat. 

 

A kerámiabevonat tényleg azért jó üzlet, mert kiváltja az abrázióra épülő eljárásokat. Más szóval, jó ideig feleslegessé teszi a polírozást. Az autó házilagos polírozására, vagy az erre szakosodott műhelyben történő karbantartására első sorban a karcok miatt van szükség. Ha viszont nincsenek karcok, felesleges lecsiszolni és vékonyítani a felületet. A mikrosérüléseket egy újabb kerámiaréteg képes úgy kitölteni, hogy az adott helyen már ne legyen több kár.

 

A kerámiabevonat még az egészen intenzív használat esetén is viszonylag jó védelmet tud nyújtani. Ha kavicsos, sáros útra hajtunk, majd a pályán az agyag a karosszériára szárad, nehéz karcolás nélkül eltávolítani a felületről. Ha viszont kerámiabevonatot alkalmazunk, nincs ok az aggodalomra.

 

Tényleg gazdaságos?

 

Igen. Ha csak átlagos körülményeknek tesszük ki az autót, a nálunk kapható, házilag felvihető bevonatok kb. fél (maximum egy) évre nyújtanak védelmet, vagy 20.000 km-es használatra. Egy autóra körülbelül 30 ml bevonatot kell felhasználni. Egy készlet tehát akár másfél, két évig is megvédi a kocsinkat.

 

A bevonattal nem csak a polírozás árát spóroljuk meg, de a későbbi komolyabb lakkozási munkák idejét is kitolhatjuk, hiszen nem tettük ki koptató műveletnek az autónkat. Az eredmény: kevesebb mosás, kevesebb karc, kevesebb kár - de jobb megjelenés, ráadásul jóval kevesebb munkával. Egy próbát mindenképpen megér!