TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Aktív hab party: ettől buli az autómosás

2020.01.07 10:22

Annyiszor írtuk már le, hogy az autó ápolása egy alapos mosással kezdődik, hogy szinte már unalmasnak tűnik mindig ismételni. A mosási karcok és egyéb károk sok bosszantó pillanatot szereznek. Lássuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy a mosás élmény legyen aktív hab segítségével. 

Felejtsük el a gépi mosást!

 

A gépi mosás legfeljebb akkor jön jól, ha az amúgy is leharcolt autó külsején kell gyorsan javítani. Ha végképp nincs más lehetőség, a gépi mosás legalább a kosz nagy részét eltávolítja, ha már nagyon durva a helyzet.

 

Nincs két egyforma autó. A gépi mosás viszont éppen erre az elvre épül. Kicsi az esélye, hogy az univerzalizált és gyors folyamatot sérülések nélkül ússzuk meg. A gépi technikával nem az a baj, hogy nem elég precíz, hanem az, hogy karcolódást okoz. 

 

Ha biztosra szeretnénk menni, keressünk egy profi kézi mosót! Igen, profit, mert a nem megfelelő kézi mosás ugyanúgy károsíthatja a fényezést, mintha a gépi kefékkel próbálkoznánk. Ha viszont nem szeretnénk súlyos tízezreket hagyni egy műhelyben csupán csutakolásért, akkor csak egy választásunk van: vegyük a kezünkbe az irányítást, és néhány autóápolási termékkel vegyük fel a harcot a kosz ellen.

 

Ússzuk meg a munkát, végezzünk előmosást aktív hab segítségével!

 

A por és némi olajos felverődés, esetleg bogárnyomok, növényi maradvány és madárürülék a leggyakoribb szennyezők. Ha ezeket nem hagyjuk a karosszériába és a fényezésbe égni, ivódni, problémamentesen dolgozhatunk. Ilyenkor ugyanis nincs szükség erőszakra: a gyengédebb mosás is megteszi.

 

A legjobb, ha a már kihűlt autón egy alapos előmosást végzünk. Ehhez az egyik legjobb eszköz egy aktív habot képző autósampon. Ezt normál samponként is használhatjuk, de akár azt is megtehetjük, hogy habpisztolyba töltjük azt. 

 

Az aktív hab gyengéden, mégis erőteljesen tisztít, gyönyörűen oldja az összes olyan szennyeződést, amit nem kell speciális szerrel feloldani. 

 

Az utolsó lépés: a makacs foltok oldása

 

Autókozmetikai webáruházunk kínálatában számos speciális oldó- és tisztítószer áll rendelkezésre. Ezek közül az egyik legfontosabb a bogártetemek eltávolítására alkalmas oldat. Ennek a segítségével úgy oldhatjuk fel a szennyeződést, hogy nem kell feleslegesen dörzsölni, súrolni - ezzel pedig rengeteg felesleges sérülést előzhetünk meg.

 

A tisztító gyurmák és repülő rozsda húzó termékek szintén jól jönnek, ha kíméletesen, de alaposan szeretnénk takarítani. Sok szennyeződést csak ezekkel tudunk eltávolítani, mert nem kémiai, hanem fizikai formában ágyazódtak be.

 

Mire figyeljünk?

 

Ha megfelelően használjuk a különböző autó waxokat és coatingokat, sokkal könnyebb dolgunk lesz a takarításnál. Jó eséllyel csak a felesleges waxot kell eltávolítani, sok szennyeződés el sem jut odáig, hogy magát a lakkot, fényezést károsítsa.

 

Mosásnál a következőket érdemes még figyelembe venni:

 

  • Csak kihűlt állapotban kezdjünk neki! Sok vegyszer egy bizonyos hőmérséklet felett akár foltokat is okozhat.

 

  • Dolgozzunk megfelelő eszközökkel: a mikroszálas törlők például fényévekkel jobbak, mintha más rongyot használnánk. Nincsenek rejtett varrások, gombok, amelyek karcokat okozhatnak.

 

  • Mindig tartsuk be a gyártó előírásait! Igyekszünk könnyen használható, fantáziadús termékeket kínálni, de néhány alapvető szabály ezeknél is létezik.

 

Egy kis odafigyeléssel az eredmény látványos, a folyamat pedig szórakoztató lesz. Egyik kedvenc aktív habbal dolgozó mosószerünknek például isteni cseresznye illata van.