TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

Fusso Coat, avagy tartós wax a kifogástalan autóápoláshoz

2021.05.28 08:58
Fusso Coat, avagy tartós wax a kifogástalan autóápoláshoz

A Fusso Coat waxot érdemes közelebbről is megismerni azoknak, akik tényleg szeretnek gondot fordítani az autójuk minőségi ápolására. A cikkben nekik szeretnénk némileg kedveskedni a Fusso Coat wax részletes bemutatásával.

Lesz szó a készítmény összetételéről, a legfontosabb előnyeiről és hozzáadott értékéről, majd ezt követően a javasolt felhasználására vonatkozóan is adunk néhány praktikus gyakorlati tanácsot.

Mik lehetnek a jogos elvárásaink, amikor autówaxot keresünk a minőségi autóápoláshoz?

Az egyik legfontosabb tényező értelemszerűen az, hogy az általunk használat wax tényleg kínáljon látványos és persze tartós megoldást. Ezáltal tudunk ugyanis gondoskodni arról, hogy az autónk sokáig esztétikusan csillogjon.

Ennek jegyében kiemelt szempontnak számít az alkalmazott wax összetétele. Ezenfelül persze nem hátrány, ha a készítményt viszonylag könnyen fel tudjuk vinni a felületre, és a visszatörlése sem okoz indokolatlan nehézségeket.

Ha ezenfelül még a vizet is remekül taszítja, és tartós megoldást kínál, akkor a kiszemelt wax mindenképp megfelel az elvárásainknak.

Amiért a wax beszerzésén nem feltétlenül javasolt spórolni

Gondoljuk csak át a dolgot racionálisan. Egy viszonylag magas minőséget képviselő wax sem jelent olyan költséget, amit ne tudnánk magunknak megengedni. Ráadásul egy-egy kiszerelés sokáig elég lehet, még ha sokat is használjuk. (egy autó waxolása mérettől függően 5-8 gramm - igen jól olvastad! -anyagmennyiséggel megoldható)

Mivel a wax beszerzésével gyakorlatilag az autónk küllemébe fektetünk, ennélfogva tényleg nem javasolt spórolni rajta. Merthogy a kevésbé ismert és kétes minőségű készítményekkel indokolatlanul azt kockáztatjuk, hogy a kifogástalan végeredmény helyett akár még kár is keletkezhet az autóban. Ezt minden bizonnyal szívesen elkerülnénk.

Bemutatkozik a Fusso Coat, avagy a felhasználóbarát és minőségi autó wax

A Fusso Coat autówaxot nem véletlenül szokás a legismertebb és persze a legnépszerűbb waxok között emlegetni. Gyakorlatilag szintetikus bevonatként funkcionál, erőteljes védő hidrofób réteget alkotva az autó karosszériáján.

Felhasználói szempontból nagy előny vele kapcsolatban, hogy elképesztően könnyű használni. Elég egyetlen könnyű mozdulat, és a Fusso Coat wax olyan szépen terjed, akárcsak a vaj. Ennek megfelelően elég is belőle egy vékonyabb réteg.

Ami pedig a tartós eredményt illeti, ezen a fronton gyakorlatilag messze lekörözi a piacon elérhető hasonló waxokat. Ráadásul az autó színének és árnyalatának megfelelően kétféle változatban is lehetőségünk van a beszerzésére.

A Fusso Coat waxot leginkább a következők mentén javasolt alkalmazni

Az első javasolt lépés az autó felületének a gondos előkészítése. Ennek szellemében egy akár enyhén savas samponnal mossuk át az autó külső felületét, majd pedig szárazoljuk le cseppmentsre. A Fusso Coat mellé kapott szivacs segítségével fogjuk, és kereszt, illetve hosszirányú mozdulatokkal vigyük fel a waxot magára a felületre.

Ezt követően 2-3 percnél többet ne hagyjuk a felületen száradni! Ezért is javasoljuk, hogy 2 elemenként haldva aplikáljuk a Fusso waxot.

Nincs is más dolgunk, mint egy mikroszálas kendő segítségével eltüntetni a nemkívánatos felesleget. Legyen legalább 2, de inkább több mikroszálas kendőnk a visszatörléshez! Gyakorlatilag ennyiből áll tehát a Fusso Coat wax alkalmazása, a hosszú távú hatásban pedig gyönyörködhetünk kedvünkre.