TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

Felnitisztító

2019.12.11 09:37

A hibátlan megjelenés titka: felnitisztító spray

Nem győzzük mondani: az autó kerekei ugyanúgy az autóhoz tartoznak, mint az összes többi alkatrész. Semmit sem ér a gondos ápolás, ha az elkoszolódott felni és abroncs elrontják a látványt. Ha viszont ezekre az apró részletekre is ügyelünk - pl. felnitisztító spray használatával -, az autó megjelenése igencsak meggyőző lesz. Lássuk, mi az a minimum, amit érdemes megtenni a lehengerlő látványért.

Tisztítás, tisztítás, tisztítás!

Mi a fenének tisztítsuk a gimit, ha úgyis koszos lesz? Az abroncs az autó egyetlen olyan része, amit semmilyen coatinggal, védőréteggel vagy lakkal nem fogunk tudni megóvni a piszoktól és a sérülésektől. Ennek ellenére nem kell már itt feladni a kerekek ápolását: ha szépen ápolt gumikkal érkezünk, biztos, hogy bezsebelünk néhány elismerő pillantást.

Felni és gumiápoló szereink kínálatában számos gumiabroncs tisztító és bevonat kapható. Ezek általában selyemfényt és kellemes illatot kölcsönöznek a guminak. Ha kiállításra vagy találkozóra készülünk, ez tulajdonképpen filléres befektetés a látványos megjelenésbe. Bár a használat nyomát nem tünteti el a bevonat, a gondosan kezelt abroncs mégis azt jelzi: a tulajdonos igazán precízen ápolja a kocsiját.

A gumi és a felni megtisztítása nem csak esztétikai okokból fontos. Ha eltöltünk egy kis időt ezzel a feladattal, akkor könnyebben észrevesszük a kerék esetleges hibáit. A gondos ellenőrzés segíthet, hogy elkerüljük az olyan kellemetlen dolgok következményeit, minthogy csavar került az abroncsba.

Felnitisztító spray: a gondos autós jó barátja

A gumik ápolása nem nehéz feladat, hiszen többnyire egy bő vizes öblítés és némi gumiápolós áttörlés az egyetlen, amit biztosítani tudunk ezen a felületen. Ettől több védelemnek nincs is értelme. A gumi kopó alkatrész.

Annál több dolgunk van a felnivel. Főleg az alumínium felniket illik félévente tisztítani, polírozni és finisherrel kezelni - így eltüntethetjük a legtöbb gondot okozó nyomokat.

Mint minden polírozási műveletnek, ennek a gondos mosás az alapja. A speciális felnitisztító spray-k erre gyors és kényelmes megoldást jelentenek. Ezek a termékek a köztes ápolásra is kiválóan alkalmasak. Gyorsan karcmentes tisztaságot érhetünk el akkor is, ha csak egy nagyobb zápor vagy a havas idő nyomaitól szabadulnánk meg.

A felniápolás aranyszabálya

Autóápoló webshopunk szinte minden termékére igaz néhány aranyszabály. Ezek a következők:

- Polírozás előtt minden felületet meg kell tisztítani, lehetőleg dekontaminálni kell.

- Sem a tisztítást, de még a gyorstisztítást sem szabad felforrósodott felületen végezni.

- Mindig be kell tartani a gyártó utasításait. Figyeljünk rá, szabad-e az ápoló szereket együtt alkalmazni más termékekkel.

Az általunk használt felnitisztító használata nagyon egyszerű, a termék mókás, mélyrózsaszín színváltozással jelzi, ha hatott a szer, és letörölhetjük a felületről. Az alkalmazásakor egy dologra kell külön figyelni: nem szabad engedni, hogy megszáradjon a felületen.

Hogyan óvjuk a felnit?

A “padkázás” és a mechanikai sérülések kerülése nem csak a felni, hanem a többi alkatrész szempontjából is fontos. A felni esetében azonban arra is vigyázni kell, hogy a vegyi anyagokkal történő szennyeződést elkerüljük. Nem kell atomerőműre és titkos laboratóriumra gondolni. Akár az is elszínezheti a kerék oldalát, ha hullott gyümölccsel vagy egy szennyezett útszéli pocsolyával találkozunk.

Egy kis odafigyeléssel azonban a felni sokáig szépen és fényesen tartható. Az ápolt kerék pedig az egész autó megjelenését megváltoztatja.