TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Autópolírozás otthon – a minőségi kivitelezés legfontosabb tudnivalói

2021.03.23 14:07

Hogyan, milyen eszközökkel, illetve melyik lépések mentén valósítható meg sikeresen az autópolírozás otthon? Mire lesz szükség a munka sikeréhez, mikor vágjunk bele a folyamatba, illetve mire célszerű fokozott figyelmet fordítani közben?

Ezeket a sarkalatos pontokat fogjuk egyenként részletezni a bejegyzés keretei között. Bízunk benne, hogy ezzel is segítünk az otthoni autópolírozás eredményes kivitelezésében.

Létezik-e ideálisnak tekinthető időpont az autópolírozás otthoni végzésének?

Mindenképp optimális környezetet jelent az enyhén meleg idő, nagyjából 20 fokos hőmérséklettel és csapadékmentes körülményekkel. Vagyis ha a lehetőségek engedik, az autópolírozás otthoni megvalósításához próbáljunk ennek mentén időzíteni.

Fontos előre tisztázni azt is, hogy a polírozással mindenféle esztétikai hibát azért nem lehet eltüntetni. Vagyis az autópolírozás otthoni teendőit megelőzően nézzük meg alaposan, mivel is kell majd megbirkóznunk. Egy-egy kisebb esztétikai hibával szemben még jók lehetünk, viszont a masszív sérülések ellen komolyabb beavatkozás fog kelleni.

Az autópolírozás otthoni megvalósításához szükséges előkészületek

Kiemelten fontos, hogy az autópolírozás otthon vagy profi körülmények között történő kivitelezését meg kell előznie egy alapos mosásnak. Itt a kulcsszó az alapos. Merthogy egyetlen koszosan, porosan vagy szennyezetten maradt felületnek sem szabad maradnia a művelet végére.

Ennek jegyében tényleg célszerű komolyan venni a mosás fázisát. Pláne annak fényében, hogy az ár-érték arányt tekintve a szakszerű és teljes körű autómosás messze nem a megfizethetetlen kategória.

Az autópolírozás otthoni megvalósulásához tehát akkor lesz kellőképpen előkészítve a felület, hogyha az mentessé válik mindenféle nem oda illő kosztól és szennyeződéstől.

Ha komolyan gondoljuk, az autópolírozás otthon is hatékonyabb lesz polírozógéppel

A polírozás kifogástalan eredményéhez kulcsfontosságú lesz a megfelelő minőségű készítmény beszerzése. Ez tényleg nem az a tétel, ahol spórolni kellene. Elvégre ki akarná, hogy a befektetett munka legfeljebb pár napig tartó eredményt hozzon?

Egy magas színvonalat képviselő készítményt alkalmazva viszont ettől nem kell tartani. Különösen akkor, ha egy felhasználóbarát polírozógéppel támogatjuk meg a művelet sikeres megvalósulását. Ma már ez is egyértelműen javasolt, hogyha az autópolírozás otthoni munkálataitól látványos eredményeket várunk.

Egy praktikus polírozógép beszerzése ugyanis egyáltalán nem luxuskategória. Viszont a rendelkezésre állása annál nagyobb segítséget jelent a polírozás eredményének szempontjából. Nem mellékesen még könnyebben és kényelmesebben is dolgozhatunk vele.

Az autópolírozás otthoni kivitelezésének javasolt lépései és szempontjai

Ahogyan azt már fentebb is hangsúlyoztuk, csakis az előzetesen megtisztított felületet kezdjük el polírozni. Maga az eljárás nem túl bonyolult, pláne egy felhasználóbarát polírozógéppel megtámogatva.

Nincs más teendő, mint a minőségi korong segítségével szépen kezelni az autó külső felületének minden elemét. Fontos, hogy a tartós végeredmény jegyében tegyünk meg egy plusz lépést. Vagyis szerezzünk be minőségi waxot, és kezeljük le azzal is a gépjárművet.

Egy tényleg a legfelső polcra illő wax segítségével ugyanis olyan elsőrendű esztétikai állapotot kölcsönözhetünk az autónak, ami hetek múlva is minden igényt kielégíthet.