TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

A bogároldó szerepe az autó külső tisztításakor

2021.10.19 10:51
A bogároldó szerepe az autó külső tisztításakor

Milyen szerepe és hozzáadott értéke lehet a bogároldó alkalmazásának akkor, amikor a minél magasabb minőséget és szemre is tetszetős látványt elősegítő autómosás, illetve tisztítás a cél?

Ezzel a kiemelt kérdéssel foglalkozunk a bejegyzés keretei között. Bízva abban, hogy segíteni tudunk a kifogástalan minőséget jelentő autó tisztítás eszközeinek a beszerzéséhez. No és persze abban is, hogy az autó minél tetszetősebb látványt nyújthasson a munka eredményeként.

Miért lehet egyáltalán szükség a bogároldó alkalmazására?

Hogyha autóztunk már nyár közepén hosszú órákon át, főleg autópályán, majd pedig vetettünk egy pillantást a lökhárító környékére, akkor biztosan értjük a dolgot. Menet közben ugyanis mondhatni százszámra tapadnak az autó felületére a különféle bogarak és rovarok.

Olyannyira képesek ezek a rovarok megtapadni a felületen, hogy nem is olyan egyszerű eltávolítani őket. Vagyis a szimpla mosó készítmények nem is tudják teljesen feloldani a jelenlétüket, úgyhogy mindenképp kell a bogároldó.

Különösen annak fényében, hogy egy-egy jobb minőséget képviselő bogároldó készítménnyel a bogarakon kívül a kátrány, valamint az egyéb szennyeződések is eredményesen távolíthatók el.

Az autó tisztításának melyik fázisában javasolt bevetni a bogároldó készítményét?

Mindenképp az első szakaszban. Vagyis még azelőtt, hogy komolyabb mosásba kezdenénk, beleértve a habosítást, illetve a kefés mosást. Ezeknek a készítményeknek az alkalmazása olyan, mint egy praktikus előkészítő lépés.

Amint sikerült előkészülni tehát az autó külső felületeinek a tisztításához, úgy a mozzanatok első fázisában kell a bogároldót a célterületre juttatni. Ezzel ugyanis el tudjuk azt érni, hogy a makacsul a felületre tapadó rovarok a katránnyal együtt feloldódjanak.

Ideális lesz tehát a felület minősége ahhoz, hogy kezdetét vehesse a mosás soron következő mozzanata. Persze ehhez nem árt az sem, ha sikerül megfelelő bogároldót választani.

Mi alapján érdemes bogároldót választani?

Ahogyan az autó külső és belső tisztításának, illetve ápolásának a készítményeinél, úgy itt sem érdemes kockáztatni a kétes eredetű és minőségű termékekkel. Sem a kívánt végeredmény, sem pedig a nemkívánatos negatív következmények miatt.

Fontos lehet továbbá az is, hogy a bogároldó gyártóját igazítsuk a többi készítmény gyártójához. Példának okáért, ha Gyeon készítményeket szeretnénk alkalmazni a mosás és tisztítás későbbi fázisaiban, akkor megérheti ezt is a Gyeon kínálatából választani.

Ezzel ugyanis el tudjuk érni azt, hogy a különféle készítmények mintegy kiegészítve egymást segítsék elő a minél hatékonyabb tisztítást. Ezáltal könnyebben, gyorsabban tudunk haladni, ráadásul a befektetett munka minősége is igencsak tetszetős lehet.

Hogyan is néz ki a gyakorlatban a bogároldó javasolt felhasználása?

Nem kell tartani semmiféle bonyolult művelettől. Már csak azért sem, mivel a bogároldók minőségi készítményei praktikus flakonos kiszerelésben szerezhetők be. Nekünk pedig annyi lesz a feladatunk, hogy az autó külső felületeire juttassuk egyenletesen magát a készítményt.

Ezután érdemes várni néhány percet annak érdekében, hogy a kívánt oldó hatás érvényesülni tudjon. Amikor ez sikeresen megtörtént, akkor pedig következhetnek szép sorban az autó tisztításának a hátralévő fázisai.

Pontosan olyannyira egyszerű és praktikus tehát maga az alkalmazás, ahogyan az így olvasásra is kitűnik.