TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Kárpittisztítás és kárpittisztító gépek

2019.10.05 14:15

Külcsín és belbecs: a kárpittisztító gép

 

Következzen most a belső tér karbantartása és egy elfelejtett ismerős: a kárpittisztító gép. Szerintünk aki igazán szeretni az autóját, az használja is. Mindannyian szeretünk jó megjelenésű kocsival közlekedni. Ha viszont a járművünk a hétköznapokban is be van foga, az óhatatlanul meglátszik rajta. Lássuk hát a megfelelő eszközt a tisztításhoz!

 

 

Sötét foltok a múltból

 

Azért nyitottunk autókozmetikai webshopot, mert mi magunk is örömünket leljük az autóápolásban. Jó érzés szépen rendben tartott autóval közlekedni, és még jobb a tudat, hogy saját kezűleg is tettünk azért, hogy a kocsink sokáig újszerű maradjon. 

 

Hiába viszont a mosás, waxolás, polírozás, ha néhány részletről megfeledkezünk. A szép autó nem ér véget a csillogó karosszériánál. Az igazán jó külsőhöz a belső terek ápolása is hozzátartozik. 

 

Az autó utasterét majdnem olyan nehéz szépen megóvni, mint a külső fényezést. Aki még a múlt század szülötte, biztosan utazott egy Lada, Trabant vagy Dacia kockás pléddel letakart hátsó ülésén. Ez sem volt rossz módszer a belső védelmére, de változnak az idők. Akármennyire vigyázunk: egy sárfolt az első ülés hátulján, kávécseppek egy nagy fékezés után, ujjlenyomatok, rágógumi foltok, kutyaszőr… Ezek egy idő után a leggondosabb tulaj kocsijában is megjelennek.

 

Kárpittisztító gép vagy takarító csapat?

 

Ha az autónk belső tere kárpitozott, sokszor tényleg csak a huzat jelent hatékony védelmet intenzív használat esetén. A gyakori porszívózás, szellőztetés és a kárpit gondos átkefélése is sokat tud segíteni az állapot megőrzésében. A rendszeres, profi kárpittisztítást azonban nem lehet mellőzni. 

 

Az autó utastere kicsi és zárt tér, ahol óhatatlanul lecsapódik a pára, sokszor szélsőségesen felforrósodik a levegő, és ahová nagy dózisban jutnak el a napsugarak. Ha nem megfelelően végezzük a takarítást, akkor könnyen penészesedést tapasztalhatunk. A túlzott vegyszerezéstől a kárpit “kiéghet”, károsodhat, ha viszont nem vagyunk elég hatékonyak, akkor a poratkák és pollen maradványok fogják megkeseríteni az életünket. 

 

A kárpit és szőnyeg takarítást érdemes egy profi csapatra bízni - hacsak nem szerzünk be egy modern kárpittisztító gépet. Egy ilyen masina mélyen behatol az anyag mélyére, alaposan, viszont felesleges nedvesítés nélkül tisztít. Ha saját gépünk van, azt bármikor előkaphatjuk. Ha meg tudjuk oldani az ülésgarnitúra vagy a szőnyegek szárítását, akkor például a téli, sós hólé nyomait is szinte azonnal kezelhetjük. Nem marja meg a szövetet. 

 

Profiknak profit

 

Ha ügyesen vásárolunk kárpittisztító gépet, akkor olyan példány lesz a birtokunkban, amelyet a ház körül is használhatunk. Egy jó géppel a hálószoba szőnyegét vagy a kanapé borítását is takaríthatjuk.

 

Az autóknak viszont adjuk meg, ami jár, és használjunk kifejezetten a kocsi belső terének tisztítására kifejlesztett textilápoló szereket. Mint ahogy már említettük, az utastérben a kárpit számára elég mostoha körülmények uralkodnak, fel kell készülni a speciális terhelésre.

 

Mindenképpen olyan gépet keressünk, amelyik cserélhető fejekkel és különböző szűkítőkkel rendelkezik. Ezekkel szűk helyeken, az ülések és peremek alatt is kényelmesen dolgozhatunk.

 

Főleg, ha beleszámoljuk, hogy akár a háztartásban is használhatjuk, a kárpittisztító gép vásárlása megtérülő befektetés. Egy kis gyakorlattal nem csak eredeti állapotába állíthatjuk vissza az utastér megjelenését, de kellemetlen szagokkal, sőt allergiás tünetekkel is kevésbé kell számolnunk majd.