TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Autóápolási termékek, amikre mindenképp szükség van

2019.10.11 12:35

Autóápolási termékek, amikre mindenképp szükség van

Ha autóápolásról van szó, nem szabad a minimumra törekedni. Mi is sokszor hangsúlyoztuk: az idő, amit az ember az autó csinosításával tölt, előbb-utóbb megtérül. Az autó gondozása ráadásul szórakoztató is. Most mégis összeszedtünk egy minimum csomagot. Ezekre az autóápolási termékekre minden autósnak szüksége van. 

Külső karbantartás: csak a gépi mosót ne!

 

Amióta autóápolási eszközök árusításával foglalkozunk, még biztosabbak vagyunk benne: a gépi autómosás sokszor többet árt, mint használ. Az áthajtós autómosók egyik legnagyobb hibája, hogy a kefék nem tudják pontosan követni az autó vonalát. A mosási karcok egyszerűen elkerülhetetlenek. 

 

Ennél már az is jobb, ha mi magunk mossuk le az autót. Ehhez elég, ha néhány külső autóápolási eszközt beszerzünk. Ha tényleg csak a minimumra törekszünk, akkor egy jó minőségű autósampon és valamilyen all-round tisztítókendő elég lesz. Ha az autónk karosszériája már nem forró, egy kevés meleg vízzel és samponozással viszonylag látványos eredményt érhetünk el. Ez elég ahhoz, hogy elfogadható esztétikai állapotba hozzuk az autót, és ne tegyünk kárt a fényezésben. 

 

Egy kis extra

 

Ha csak lemostuk a kocsit, ne is kísérletezzünk a polírozással, vagy valamilyen wax bevonat felvitelével. Csak konzerválnánk a festékbe ágyazódott repülőrozsdát, kődarabokat, üvegszilánkokat. Ha nincs időnk otthon ezzel foglalkozni, legalább évente egyszer vigyük a kocsit szakemberhez!

 

Ha csak egy icipicit nagyobbra tudjuk húzni az autóápolási eszközökre kiszabott költségvetést, akkor egy bogárolódó szert, és az üvegekre való szélvédőtisztítót, illetve néhány speciális kendőt érdemes beszerezni. A fényszóró búra és az ablakok hálásak lesznek a plusz gondoskodásért.

 

Belső autóápolási termékek - az UV nagy ellenség

 

Ha nincs túl sok lehetőségünk az autóval foglalkozni, a belső textil részeket mindenképpen érdemes védeni. Ne szégyelljünk üléshuzatot használni, akár pokrócot teríteni az ülésre! Ezeket lényegesen könnyebben tisztíthatjuk, mint a kárpitot. Ezzel a trükkel azt is megakadályozzuk, hogy a napfény kárt tegyen a textil részekben. Az alapos porszívózás és szellőztetés azért nem elhagyható!

A belső térben a legkritikusabb pont a műanyag felületek és a műszerfal ápolása. Ezek ugyanis a melegben, napsütésben különösen nagy terhelésnek vannak kitéve. Ezekhez mindenképpen alkalmazzunk speciális műszerfal tisztító folyadékot, mert sajnos itt nedves törölgetéssel nem sokra megyünk. Ezeket a felületeket védeni is szükséges.

 

Valójában megtakarítás!

 

Wax, polírozó, szélvédőbevonat, bogároldó, abroncsvédők, műanyag ápolók. A fentieken kívül még ezernyi olyan szer van, amit legszívesebben kötelezővé tennénk. Csak azért nem kampányolunk sokkal hangosabban ezen autóápolási eszközök mellett, mert tudjuk, hogy a helyes használatukat idő és energia megtanulni. Mi viszont minden kérdésre szívesen válaszolunk! Küldetésünknek érezzük, hogy megkönnyítsük az autó szépségéért végzett munkát.

 

Az autóápolásra szánt idő és anyagi ráfordítás valójában megtakarítás. Ha gondosan odafigyelünk a részletekre, szinte gyári állapotban tudjuk megőrizni a kocsit. Ez nem csak a biztonságunk szempontjából érdekes. Értékesítésnél sokkal többet ér majd az autó. Raádásul, ha körültekintőek vagyunk, megúszthatjuk a drága újrafényezést, fényszórócserét vagy műszerfal javítást is.