TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

A maszkolószalag alkalmazásának sajátosságai

2020.05.19 17:50

Amikor az autó festésére kerül sor, akkor sok egyéb más kellék mellett a maszkolószalag is roppant hasznosnak bizonyulhat. Elvégre nem mindig szeretnénk, hogy a felhasznált festékanyag össze-vissza rákerüljön a különböző felületekre.

Pontosan ezt a nemkívánatos jelenséget tudjuk elkerülni, ha kéznél van a méretre szabható és egyszerű felhasználást biztosító maszkolószalag. A cikkben ennek a praktikus kelléknek a hasznosságát mutatjuk be, az alkalmazásának az egyéb sajátosságaival együtt.

Miért van szükség maszkolószalag használatára a festés során?

Amikor az autó egyes részeinek a festésére kerül a sor, akkor nem feltétlenül cél minden egyes felület lefestése. Sőt, bizonyos elemeket épphogy meg szeretnénk védeni attól, hogy új színt kapjanak. Erre a problémára kínál hatékony megoldást a maszkolószalag alkalmazása.

A maszkolószalag nem más, mint egy tetszés szerint méretre szabható szalag. Jól tapad, nem mozdul el munka közben, ennek köszönhetően pedig tényleges védelmet jelent azon kényes területek számára, amiket nem akarunk lefesteni.

Hogyan kell használni a maszkolószalagot?

Nem kell semmilyen bonyolult műveletre gondolni, a maszkolószalag alkalmazása kifejezetten egyszerű feladatnak számít. Elsőkörben a festéktől megvédeni kívánt terület leragasztását kell megcsinálnunk.

Persze nem árt, hogyha a ragasztás során precízen, pontosan és körültekintően járunk el. Inkább legyen kész a művelet egy kicsit lassabban, de fedjünk le a festék elől minden egyes négyzetcentimétert. A pontos kivitelezésben komoly segítséget jelent, hogy a maszkolószalagot könnyű vágni, ennek köszönhetően pedig a méretre szabása is egyszerű feladatnak számít.

Amikor minden egyes rész lefedésével készen vagyunk, akkor bátran hozzá tudunk kezdeni a színezni kívánt felületek megmunkálásához.

Milyen elvárásokat lehet támasztani a manapság beszerezhető maszkolószalagokkal szemben?

Az első és legfontosabb elvárás az, hogy a maszkolószalag biztosítson kellő tapadást. Vagyis ha egyszer leragasztjuk a helyére, akkor ne mozduljon el onnét egykönnyen. Vagyis ne engedje el a ragasztó, ne jöjjön fel a nedvesség hatására.

Persze egyáltalán nem hátrány, hogyha a festés és száradás végeztével a maszkolószalag eltávolítását is könnyedén meg tudjuk valósítani. A jó maszkoló szalag tehát tart, amikor kell, valamint könnyen enged, amikor már nincs rá szükség. Persze az sem hátrány, hogyha maradéktalanul fel tudjuk szedni a felületről, bármiféle karcolás nélkül.

Hasznos tanácsok a maszkolószalag beszerzéséhez

Ahogy sok más termékkel kapcsolatban, úgy a maszkolószalag beszerzésénél is igaz, hogy kizárólag minőségi produktum beszerzésében érdemes gondolkodni. Többek között olyanban, mint a CarPro maszkolószalag.

A CarPro szalagok ugyanis prémium minőséget képviselnek, mégis megfizethető áron juthatunk hozzájuk. Különleges ragasztóanyaggal vannak ellátva, ami sokféle felületen tudja biztosítani a stabil és megbízható tapadást.

Képes ellenállni az oldószereknek és a víznek, miközben az eltávolítása problémáktól és maradéktól egyaránt mentes. Akár a 100 fokos hőmérsékletnek is képes egy teljes órán keresztül ellenállni. Nem kérdés tehát, hogy a festés során a tőle elvárt védelemnek maradéktalanul eleget képes tenni. Nézz körül webáruházunk kínálatában, és válaszd ki a neked leginkább megfelelő kellékeket!