TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

Ezért jöhet jól a ragasztó eltávolító az eredményes autóápoláshoz

2020.08.28 20:55
Ezért jöhet jól a ragasztó eltávolító az eredményes autóápoláshoz

A kellően hatékony ragasztó eltávolító nélkülözhetetlen kelléknek számít, hogyha a tartós autóápolás kivitelezéséhez matricák és egyéb ragasztóanyagok nyomait szeretnénk eltüntetni. A bejegyzés keretei között az alkalmazásra javasolt szerek és készítmények mellett az eljárás kivitelezését is megmutatjuk, mégpedig az eredményes ragasztó eltávolítás érdekében.

Hogy kerülhet egyáltalán ragasztó az autónk felületére?

Joggal merülhet fel kérdésként, hogy miként kerülhet egy autó felületére bármiféle ragasztó. Az egyik leggyakoribb oka ennek az állapotnak a különféle reklámcélú matricák és táblák megléte a gépjármű külső felületén.

De ugyanúgy említhetjük a szélvédő, illetve az ablakok felületét is, amire gyakran kerülhet ragasztó. Példának okáért az autópálya-matricák vagy bármilyen egyéb papírok és cédulák után.

Amikor meg akarunk szabadulni ezektől a matricáktól, akkor bizony a nyomaikat is hibamentesen szeretnénk eltüntetni. Ez a feladat pedig sokszor nehezebb, mint azt elsőre gondolnánk. Gondosan kell eljárni mind az anyagbeszerzés, mind pedig a kivitelezés tekintetében.

Mire kell feltétlenül figyelni a ragasztómaradék eltávolítása során?

Amikor ragasztó eltávolítót használunk, kiemelten fontos körültekintően eljárni az anyaghasználat tekintetében. Kockázatos dolog ugyanis nagy hatásfokú, ugyanakkor mindenféle anyaggal szemben kíméletlen szereket használni.

Olyan készítményre lesz ugyanis szükségünk a ragasztó eltávolításához, ami a ragasztóval szemben hatásos, ugyanakkor az autó felületét nem károsítja. Ennek köszönhetően bátran dolgozhatunk vele anélkül, hogy bármiféle maradandó kárt okoznánk az autónk külső felületén, illetve fényezésén.

Szerencsére ma már bőven akad lehetőségünk arra, hogy minőségi, hatékony és eredményes készítményt találjunk a ragasztó eltávolításához. Ennek köszönhetően nem lesz szükség házi praktikák és fortélyok alkalmazására, amivel indokolatlan kockázatot vennénk csak magunkra.

Milyen lehetőségeink vannak, hogyha hatékony ragasztó eltávolítót keresünk?

Az egyik legkézenfekvőbb megoldást a ragasztó eltávolító spray alkalmazása jelenti. A készítmény ugyanis a felületre jutva gyorsan elkezd dolgozni, hogy lehetőség szerint minél hamarabb oldani tudja a ragasztó nyomait.

Amennyiben eggyel erősebb szerre van szükségünk, akkor lehetőség van koncentráltabb ragasztó eltávolítókat is beszerezni. Egyes koncentrátumok nemcsak a ragasztó nyomait képesek eltüntetni, hanem a kátrány és a fagyanta nyomait szintén eredményesen szüntetik meg.

Fontos tehát, hogy a végül alkalmazni kívánt szert annak fényében válasszuk ki, hogy a felületen maradt ragasztó mennyisége alapvetően mit kíván meg tőlünk.

Így célszerű alkalmaznunk a ragasztó eltávolítót az autóápolás keretei között

Amennyiben sprayt használunk a ragasztó nyomainak az eltávolítására, akkor borzasztó egyszerű a dolgunk. Ráfújjuk a sprayt a felületre, hagyjuk dolgozni, majd pedig tiszta ruhával letöröljük. Hasonló eljárást lesz célszerű egyébként követni a koncentráltabb szerekkel is.

Fontos, hogy kihűlt állapotban legyen a kezelendő felület, amire a készítményt juttatjuk. Ennél az opciónál is szükség lesz tiszta, mikroszálas ruhára, aminek a segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a ragasztó nyomait, miután a tisztítószer megtette a hatását.

Nézzen körül webáruházunkban, kérdés esetén pedig keressen minket bizalommal!