TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

A következőképpen néz ki a fényszóró polírozása házilag

2020.05.28 16:10

A fényszóró polírozása házilag egyáltalán nem számít nehéz műveletnek, ugyanakkor egészen látványos eredményekhez is vezethet. Ennek köszönhetően az autónk fényszórói ismét a régi fényükben ragyoghatnak.

A cikkben lépésről lépésre megmutatjuk a munkálatok kivitelezésének a javasolt lépéseit, külön kitérve a beszerzésre javasolt kellékekre is.

Mikor szokott esedékessé válni az autónk fényszórójának a polírozása?

Amennyiben az autónk életkora meghaladja már a tíz esztendőt is, akkor előbb vagy utóbb esedékessé fog válni a fényszórók polírozása is. Ennek nagyon egyszerű prózai oka van, ugyanis a fényszórók a hosszú évek alatt mattá válnak, így nem képesek megfelelő erősségű fényt kibocsátani.

A matt fényszórót sokszor szabad szemmel is könnyű kiszúrni, akár menet közben, akár az autónk mellett állva. Szintén gyakori jelenség, hogy a műszaki vizsgát követően kapunk visszajelzést a matt lámpatestekről.

A lényeg, hogy a jelenség mielőbbi beavatkozást igényel, már csak a balesetmegelőzés érdekében is.

Miért érdemes akár házilag is megpróbálkozni a fényszóró polírozásával?

Amikor a fényszóró polírozása esedékessé válik, akkor kétféle választásunk marad. Elvihetjük az autónkat kifejezetten ezzel foglalkozó műhelybe, vagy megoldhatjuk a polírozást mi magunk is. Ezen cikket olvasva minden bizonnyal az utóbbi lehetőséget fontolgatjuk.

Annál is inkább ez lehet a kedvezőbb választás, mert önállóan kivitelezve is egészen látványos eredményeket tudunk elérni. Nem beszélve arról, hogy a fényszóró házilag történő polírozásával pénzt is megtakaríthatunk. Nézzük is meg, mik kellhetnek a munkához.

Milyen eszközökre lehet szükségünk a munkálatok kivitelezéséhez?

Többféle módszer is sikerre vezethet, ennek megfelelően a munka eszközigénye is eltérő lehet. A szappanos langyos víz, egy kellően tiszta szivacs, illetve a megfelelő mennyiségű papírtörlő már jó kiindulási alapnak bizonyulhat.

Bármennyire is meglepő lehet, sokan alkalmaznak a fényszóró polírozásához fogkrémet. Ha ezt a módszert választjuk, akkor célszerű olyan fogkrémet beszerezni, ami szódabikarbónát is tartalmaz. Illetve ne felejtsük el, hogy fogkefe is legyen nálunk.

Persze alkalmazhatunk kifejezetten erre a célra kifejlesztett szetteket is. Ennek a része általában a speciális tisztítófolyadék, a hozzá kapcsolódó kenőspray, néhány javítókorong, amivel eltávolíthatjuk az oxidációkat, illetve helyreállíthatjuk a fényszóró áttetszőségét.

Mindezek mellett hasznos kelléknek bizonyulhat a lencsetömítő kendő, aminek a segítségével a fényszóró visszanyerheti az eredeti ragyogását.

Milyen gyakorlati lépésekből állhat a fényszóró polírozása házilag megvalósítva?

Bármelyik módszer mellett is tesszük le a voksunkat, a munkálatok első fázisaként a fényszórók lemosását célszerű kivitelezni. Ennek köszönhetően ugyanis a felületről eltávolíthatók a nemkívánatos szennyeződések.

Amikor ez a fázis kész, akkor sok múlik az alkalmazott metóduson. Puha kendővel végigtörölhetjük a fényszórókat, majd a korong segítségével finoman le tudjuk dörzsölni az oxidáció legnagyobb részét. A kendővel újra letörölhetjük a felületet, majd bevethetjük a tisztítósprayt.

A fényszóró fogkrémmel történő polírozásánál a mosást követően a fogkrémet kell a felületre juttatni, majd a segítségével finom mozdulatokkal tudjuk szép fényesre polírozni a fényszórókat.

Amennyiben kérdése lenne, keressen minket bizalommal!