TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

Melyik a legjobb gumiabroncs ápoló?

2020.01.28 10:41

A gumiabroncs használat során koszolódik. Amint megtesszük az első kerékfordulatot, máris mikrosérülések, apró karcok, porszemek rakódnak a felületre. Fröcsköl a sár, feltapad a por - lehetetlen teljesen tiszta kerekekkel közlekedni. Az viszont elég kiábrándító tud lenni, ha egy szépen karbantartott autó karcos, kopott, fénytelen gumikon érkezik. A megoldás a gondos gumiabroncs ápolás. És hogy melyik erre a legjobb szer? Mutatjuk! Vagyis… Nem :). 

Melyik a legjobb gumiabroncs ápoló?

 

Sajnos még annyira kevesen foglalkoznak a gumik védelmével és ápolásával, hogy a piacon viszonylag kevés, cserébe jó minőségű termék kapható. Ellentétben mondjuk a csillogást ígérő bevonatokkal, ahol némelyik egyszerű kutyulmány, ezekből a szerekből szinte csak magas minőséget lehet kapni. Nem tudunk általánosságban egy Legjobb Gumiabroncs Ápoló szert kiemelni. Azt viszont érdemes megnézni, melyik szer az, amelyik nekünk a legmegfelelőbb.

 

Rohanósoknak: a gumiabroncs ápoló spray

 

Ha nem érünk rá több lépéses, hosszú folyamatokat végigvinni, a legjobb, ha egy gumiabroncs ápoló spray-t választunk. Ezeket a termékeket egy-két lépésben alkalmazni tudjuk. Általában csak fel kell vinni a felületre, hatni hagyni, majd letörölni vagy vízzel leöblíteni.

 

Ezeknek a szereknek a nagy előnye, hogy nem csak az abroncsokra lehet alkalmazni. Sok ezek közül bármilyen gumi felület, a műszerfal, a szélvédő gumi és egyéb kiegészítők ápolására is alkalmas.

 

Természetjáróknak: a víz alapú gumiabroncs tisztító

 

Az oldószer alapú gumiabroncs ápolók remekül felveszik a harcot az olajos, zsíros szennyeződések ellen, de sokszor tehetetlenek a szerves alapú piszokkal szemben. ha sokat járunk a természetben, fűfoltos, avarmaradványos a gumink, érdemes vízalapú tisztítószerekkel próbálkozni. Ezzel egyébként a természetnek is jót teszünk: az ilyen szerek biológiailag lebomlanak. 

 

Megszállottaknak: gumiabroncs ápoló coating

 

Egy jó gumiabroncs ápoló bevonat jellemzője, hogy víztaszító, ezért nem csak eltünteti a szennyeződéseket, hanem megakadályozza az újabb piszok lerakódását is. A gumi coating használta egy kicsit időigényesebb, mint egy átlagos tisztítószeré, az eredmény viszont megéri a fáradságot - a coating akár két autómosást is túlélhet.

 

Az erősebb, sűrűbb ápolószerek arra is képesek, hogy visszaadják a gumik eredeti fényét és feketeségét. Egy kiállítás, találkozó vagy nagyobb esemény előtt ezeket akár gyorssegélyként is lehet alkalmazni: látványosan javíthatunk vele a kocsi megjelenésén, nagyobb befektetés nélkül.

 

Mit tehetünk még a kerék szépségéért?

 

Természetesen ahhoz, hogy a kerekek szépek maradjanak, nem elég csak a gumikat ápolni. A felni tisztításáról már sokat írtunk, de nem árt itt sem hangsúlyozni: a gondos tisztítás, polírozás és bevonatolás ezeknek a részeknek is jár. Itt már nehezebb megfelelő szert találni, de az ismert gyártók lehetőleg pH-semleges termékei közül választva nem lőhetünk mellé.


Autókozmetikai webáruházunk kínálatában sok különböző, minőségi szer kapható, amelyekkel az autók kerekei visszanyerhetik az új külsejüket. Minden kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre. A gondos ápolás mindig meghozza az eredményét: nem csak a gumik szépségét állíthatjuk vissza, de kis odafigyeléssel még az élettartamukat is meghosszabbíthatjuk.