TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Polirtech Blog

Minden, amit a tisztító gyurma használatáról tudni érdemes

2020.07.27 12:19

A tisztító gyurma a gépjármű külső karbantartásának és ápolásának az egyik legújabb, egyben legpraktikusabb módját kínálja. Nem is lehetett kérdés, hogy külön bejegyzésben is foglalkoznunk kell ezzel a lenyűgözően hatékony kellékkel.

A cikkben ismertetni fogjuk azt, hogy pontosan hogyan is kell elképzelni a tisztító gyurmát, hogy miként valósul meg az alkalmazása a gyakorlatban, illetve mekkora mennyiség szükséges az autónk teljes tisztításához.

Pontosan mi is az a tisztító gyurma?

A tisztító gyurma egy rugalmas, formázható, könnyen alkalmazható és roppant hasznos anyag, amivel hatékonyan tisztíthatjuk meg az autónk külső felületét. Egészen innovatív megoldásnak számít, aminek az alkalmazása az utóbbi időben vált igencsak népszerűvé.

Kifejezetten kedvelt kelléknek számít akár a profi műhelyek és autótisztítók eszköztárában, valamint az autósok otthoni repertoárjában is. Persze ez nem a véletlen műve, hiszen a tisztító gyurma könnyen használható, kiváló ár-érték aránnyal beszerezhető, roppant eredményes eszköznek számít.

Milyen hasznunk származhat a tisztító gyurma alkalmazásából?

Amennyiben fontos számunkra a gépjárművünk makulátlan tisztasága és igényes kinézete, akkor a tisztító gyurma alkalmazása mindenképp a javasolt kategóriába tartozik. A segítségével ugyanis nemcsak a makacs, nehezen eltüntethető szennyeződésektől lehet megszabadulni, de az autó fényezésére is jótékony hatást gyakorolhat az alkalmazás.

Akkor is javasolt lehet a tisztító gyurma bevetése, ha tartunk tőle, hogy a hagyomány tisztító eszközök hatására fényezés közben az autónk karcos lesz. Mivel a gyurma állagát és összetételét eleve ezen körülményre gondolva fejlesztették ki, ezért használat közben biztosan nem fogjuk megkarcolni a fényezést.

Így célszerű használni a tisztító gyurmát a kívánt végeredmény eléréséhez

A tisztító gyurma használata roppant egyszerű, bárki számára könnyen elsajátítható műveletnek számít. Első körben a csomagban kapott gyurmából érdemes egy kisebb, vékonyabb lapot formálni, majd pedig azzal hozzálátni a tisztításhoz.

Mielőtt a gyurmát használni kezdjük, egyszerűen csak mártsuk bele a vízbe. Amint ez megtörtént, már mehet is a tisztítás, mégpedig határozott, ugyanakkor nem túl durva mozdulatokkal. Hogyha szeretnénk növelni a tisztítás hatásfokát, akkor a tehetünk tisztítószert is.

Amikor a gyurma felülete már koszossá válik, és nem tudjuk tovább alkalmazni, akkor egyszerűen csak törjünk le a kézhez kapott csomagból egy új darabot. A munka előre haladtával egyébként mindig könnyebb lesz majd a gyurmával dolgozni, hiszen akadálymentesen fog siklani a gépjármű felületén.

Mekkora gyurma mennyiséggel kalkulálhatunk az autónk tisztítása kapcsán?

A tisztító gyurma alkalmazása nemcsak a karcolásmentes takarítást segíti elő, egyúttal gyors és egyszerű használatot tesz lehetővé, a hagyományos szivacsokhoz képest tovább is bírja a strapát, miközben a makacs szennyeződések eltüntetésében is roppant hatékony.

Ráadásul egy személyautó megtisztításához 20 grammnyi gyurma elegendőnek bizonyulhat, ami egészen kis mennyiségnek számít. Vagyis a beszerzett tisztító gyurma készletünk hosszú időn át rendelkezésre állhat, elősegítve ezáltal az alapos tisztítás rendszeres kivitelezését.

A tisztító gyurma mellett egyéb eszközöket is érdemes lehet bevetni, nézzen körül oldalunkon további hasznos kiegészítőkért.