TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Polirtech Blog

A kárpittisztító használata elengedhetetlen a minőségi autóápoláshoz

2020.11.16 08:14
A kárpittisztító használata elengedhetetlen a minőségi autóápoláshoz

A kárpittisztító eszközök és szerek beszerzése és tudatos alkalmazása nélkül csak korlátozottan sikerülhet az autó belső felületeinek a tisztán tartása. Úgyhogy ebben a bejegyzésben igyekszünk is egy kicsit erősebben megvilágítani a kárpittisztítás fontosságát.

Szó lesz az alkalmazásra javasolt eszközökről és készítményekről, emellett pedig a gyakorlati kivitelezés menetére is javaslatot teszünk dióhéjban.

Autótulajdonosként bizony el kell fogadni, hogy a kárpit bizony időnként koszolódik

A gondosan kivitelezett autóápolás nemcsak azt jelenti, hogy a kocsi kívülről patika tisztaságú legyen. Ezenfelül bizony arra is szükség lesz időről időre, hogy az autó belső felületeinek is neki essünk.

Merthogy a műszerfal és az egyéb borítások mellett a kárpiton is nyomot hagy az idő vasfoga. Szerencsére nem egy visszafordíthatatlan folyamatról van szó. Kellő tudatossággal, odafigyeléssel és persze hatékony megvalósítással olyan formába hozható a kárpit, akárcsak új korában.

Ha koszos, foltos vagy csak rég volt takarítva, a kárpittisztítás önállóan is megoldható

Amikor autókárpit-tisztításról van szó, akkor jellemzően két fajta opcióról beszélhetünk. Az egyik lehetőség, ha fogjuk az autót, és elvisszük egy tisztítóműhelybe. Ott egy komplett brigád nekiesik, és megcsinálja a dolgot helyettünk.

Ezt a cikket viszont jó eséllyel olyan autótulajdonosok olvassák, akik önállóan is szíves örömest megbirkóznak a kárpittisztítás nemes feladatával. A részükről másra nem is lesz szükség, mint egy kis szabadidőre, a megfelelő mozdulatok elsajátítására, no és persze a szükséges eszközök beszerzésére. Az utóbbit mindjárt át is vesszük kicsit részletesebben is.

Az önállóan kivitelezett kárpittisztítás eszközigényéről

A kárpittisztítás szerencsére nem tartozik azon teendők közé, amiknek az eszközigénye komolyabb anyagi beruházást igényelne. Persze semmi nem tiltja azt sem, hogy professzionális kárpittisztító gépet szerezzünk be, viszont ez nem feltétlenül létfontosságú.

A hatékony kárpittisztításhoz ugyanis akár kisebb eszközök is elégnek bizonyulhatnak. Szívből ajánljuk például a Tornador black elnevezésű kelléket, aminek a segítségével akár a nehezebben hozzáférhető kárpitfelületek elérése sem jelenthet komolyabb problémát.

Ma már a kárpittisztításhoz optimálisnak számító, minőségi sörtékkel ellátott keféket is tudunk vásárolni. Mindezen felül a munka hibátlan kivitelezéséhez még tisztítószerekre lesz szükség pluszban. Itt erősen javasolt kimondottan a kárpittisztításhoz javasolt készítményeket vagy koncentrátumokat beszerezni.

Kárpittisztító szerek, amelyekkel eredményesen oldhatjuk meg a problémát

Ahogy az imént utaltunk már rá, egyaránt beszerezhetők webáruházunkból a kész kárpittisztító szerek, illetve a koncentrátumok is. Az előbbi kategóriával gyakorlatilag nincs is más dolgunk, mint a tisztításra váró felületre juttatni őket.

Utána pedig annyi a teendő, hogy a kefe segítségével a szert bedolgozzuk az anyagba, hogy az mindenképp ki tudja fejteni a jótékony hatását. Nem egy nehéz fizikai munkáról van szó. Minél jobb minőségű kárpittisztítót használunk, egyébként annál látványosabb lehet a végeredmény.

A koncentrátumokkal pedig annyi dolgunk lesz pluszban, hogy a javasolt vízmennyiség hozzáadása mellett a megfelelő arányúra keverjük őket.