TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autómosó és autóápolási termékek, polírozógépek széles választéka

Finiseléshez

Mit jelent a finiselés?

Most sokan azt gondolhatnák, hogy rosszul írtuk le a szót, hiszen az eredete a finish szó, ami angolul befejezést jelent. De nem, megnyugatunk mindenkit, a szó helyesen van leírva, hiszen a finiselés szó így épült be a nyelvünkbe.
De most inkább térjünk át konkrétan arra, hogy a finiselés kapcsán miről is szeretnénk ejteni néhány szót?
Az autókozmetikai területen dolgozó szakemberek tisztában vannak azzal, hogy a finiselés két dolgot jelenthet. Az egyik a polírozás utolsó lépése, amikor a befejező pasztával megadjuk, előhívjuk a tökéletes fényt az autók felületén.
Na, nem erről szeretnénk beszélni. Maga a finiselés ugyanis nem csupán a polírozás legutolsó eleme, hanem magának az autó felületkezelésének az utolsó lépései, ráadásul ott is több lépcsőről beszélhetünk.
Erről egyébként a jobb érthetőség miatt részletesebben a következőkben olvashatnak még. Itt példaként csak annyit, hogy mindenki számára érthető legyen, hogy egy alapos mosás befejező lépése, vagyis a finiselés, az a szárítás.

Tényleg több lépésnek is lehet a finiselés a neve?

Ugyan nem használjuk, de igen. Gyakorlatilag minden egyes fázisnak megvan a maga befejező lépése.
Mire gondolunk itt? Nos, ahogyan az előbb írtuk, például a mosás végén a szárítás. Ezért van az, hogy ezen az oldalunkon lehet megtalálni a ProfiPolish Drying Towel, hiszen ezzel a kendővel tökéletesen, és kímélően szárazra lehet varázsolni a vizes felületet. A termékről bővebben a termékleírásban olvashatnak, technikai részletekbe nem kívánunk itt belemenni.
Következő finiselés fázisok lehetnek a polírozás során. Minden egyes lépésnek megvannak a befejező lépései. Ugye senki nem szokta a felületen hagyni egyetlen polír fázist követően sem a paszta maradványit? A felületet le kell tisztítani a következő sor polír előtt. És ezt minden alkalommal el kell végezni, lépésenként.
Ha valaki kerámia bevonatot telepít, ott például két finiselés is történik. Az első lépés akkor, amikor a folyadékot egy aplikátor kendő segítségével elterítjük a felületen, majd a következő fázisban – kerámiától függően – egy vagy két lépésben visszatöröljük a felesleget, illetve fényesítünk.
Értelemszerűen minden egyes lépéshez a megfelelő kendőt kell választani. 

Nem mindegy, hogy milyen mikroszálas kendőt használunk?

Annak, aki minőségi munkát végez, és nem mindegy, hogy milyen eredmény születik, annak bizony fontos a használt anyagok minősége. Egyrészt a munkafolyamatok szempontjából fontos különbségek vannak, másrészt maga az anyagminőség sem elhanyagolható.
A Polirtech a finiselés tökéletessé tétele érdekében csak és kizárólag leellenőrzött, anyagösszetételében az adott feladathoz tervezett és természetesen letesztelt mikroszálas kendőket, aplikátor kendőket tart a kínálatában.
Ha már az ügyfeleinknek az a célja, hogy a gépjárművek felületkezelése legyen tökéletes, akkor mi ezt azzal segítjük, hogy biztosítjuk számukra a megfelelő, minden tekintetben a legjobb minőségű munkaeszközöket, jelen esetben a mikroszálas kendőket.

Tovább